Naujienos

Mirtis yra gyvenimas – gyvenimas prieš mirtį

Klaus Jäger, Abteilungsleiter Gesundheit und Alter überreichte die Teilnahmebescheinigungen an alle neuen Ehrenamtlichen. (v. l.) Beate Karhoff, Marianne Loose, Christel Adammek, Klaus Jäger (Abteilungsleiter Gesundheit und Alter), Joachim Koschnick, Frauke Krautwald, Anke Eberhard-Harmsen, Erika Lehmann, Petra Winter (Hospizkoordinatorin), Erich Geilmann, Alfons Stroet, Bernadette Graf und Andrea Behring.

Ekumeninis ambulatorinis hospisas Rheine kviečia naujus savanorius

Pasaulyje, kuriame mirtis dažnai laikoma tabu tema, savanoriai hospiso slaugytojai tampa svarbiu paramos šaltiniu sunkiai sergančio žmogaus aplinkoje. “Mūsų, kaip hospiso slaugytojų, darbas yra labai svarbus, nes galime suteikti žmonėms paguodą ir paramą”, – sako ilgametis savanoris Erichas Geilmannas. “Tai metas, kai žmogiškumo ir užuojautos svarba tampa ypač aiški, ir mums didelė garbė būti šio proceso dalimi.”

Pasirengimo kursai prasidėjo 2023 m. balandį ir baigėsi 2024 m. vasarį. Per šį laiką dalyviai peržvelgė savo pačių netekties biografijas ir susitelkė į tai, kaip suteikti ypatingą paramą sunkiai sergantiems žmonėms ir jų artimiesiems. Pagrindinis dėmesys visada buvo skiriamas atitinkamai gyvenimo kokybei. Juk pagrindinis ambulatorinio hospiso Rheine principas “Mirtis yra gyvenimas – gyvenimas prieš mirtį” reiškia požiūrį, kuris patvirtina gyvenimą ir mirtį vertina kaip gyvenimo dalį. Dalydamiesi asmenine patirtimi ir jausmais, taip pat atvirai ir dėkingai keisdamiesi informacija šioje grupėje, naujieji savanoriai dabar jaučiasi gerai pasirengę.

Pabaigoje iškilmingos ceremonijos metu buvo įteikti dalyvio pažymėjimai. Sveikatos ir senėjimo departamento vadovas Klausas Jägeris (Klausas Jägeris) išreiškė pagarbą šiai vertingai savanoriškai užduočiai. Bernadette Graf, Anke Eberhard-Harmsen ir Erichas Geilmannas visų savanorių vardu pasveikino “naujokus” ir pasidžiaugė, kad dabar ambulatoriniame hospise dirba 40 palydovų.

Visi norintys gali kreiptis į hospiso koordinatorę Petrą Vinter (Petra Winter) tel. 05971 862-347 arba el. paštu