Naujienos

Kamerinis orkestras Rheine atidaro “Ilgą Europos naktį”

Das Kammerorchester Rheine eröffnet am kommenden Samstag , 04. Mai 2024, im ökumenischen Gottesdienst und einem nachfolgenden Kurzkonzert die „Lange Europanacht“. Foto: privat

Rheine. Platus aljansas už demokratiją ir teisinę valstybę kviečia į “Ilgąją Europos naktį” bažnyčiose, kino teatruose, užeigose ir kultūros įstaigose ateinantį šeštadienį, 2024 m. gegužės 4 d. Europos nakties pradžiai Dionizijaus ir Jakobi parapijos 18.30 val. kviečia į ekumenines pamaldas Marktplatz miesto bažnyčioje. Pamaldas su klebonu Thomu Lemanskiu ir klebone Claudia Raneberg organizuos kamerinis orkestras Rheine. Jis atliks “Air” iš Johanno Sebastiano Bacho uvertiūros Nr. 3 D-dur ir Maurice’o Ravelio “Pavaną”.

Iš karto po pamaldų kamerinis orkestras Rheine pusvalandžio trukmės koncerte aiškiai muzikaliai pasisakys už vieningą Europą. Vadovaujamas Raijos-Liisos von der Ehe, orkestras atliks turtingos Europos muzikinės tradicijos pjūvį. Pagrindinį vaidmenį atliks Europos kompozitorių kūriniai. Dalyvaus Jeanas Sibelius (Suomija), Ottorino Respighi (Italija), Gustavas Holstas (Didžioji Britanija), Béla Bartókas (Vengrija) ir Wolfgangas Amadeus Mozartas (Vokietija). Koncertą užbaigs kvintesencija tapusi europietiška melodija Freude schöner Götterfunken iš Ludwigo van Beethoveno 9-osios simfonijos. Įėjimas į šį trumpą koncertą nemokamas.

Kamerinis orkestras Rheine styginių orkestras veikia nuo 2012 m. Jo repertuare – baroko, romantizmo ir klasicizmo epochų kūriniai iki šių dienų. Kamerinis orkestras savo koncertuose taip pat mėgsta koncertuoti su kitais kolektyvais, pavyzdžiui, chorais ir solistais. Šiuo metu kamerinis orkestras yra tvirtai įsitvirtinęs Rheine ir apylinkių kultūriniame kraštovaizdyje.

Po kamerinio orkestro koncerto “Ilgosios Europos nakties” programą tęsia skaitymai ir koncertai Falkenhofe, filmo “Rytoj bus kita diena” peržiūra “Zinema City” ir daugelio muzikos grupių gyvi pasirodymai 19-oje miesto restoranų. Lankytojai taip pat gali rasti informacijos apie Europą ir dalyvauti skaitmeninės Europos žaidime. Visą programą galima rasti naudojant QR kodus, atspausdintus ant alaus padėkliukų ir lankstinukų, iškabintus užeigose ir daugelyje kitų vietų. Visų šių renginių organizatoriai – “Europa-Union Steinfurt e.V.”, “Gesellschaft für Sicherheitspolitik – Section Rheine ” ir miestų partnerystės asociacija Rheine e.V. Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės Europos ministras organizatoriams įteikė apdovanojimą už projektą, kuriuo atkreipiamas dėmesys į birželį vyksiančius Europos Parlamento rinkimus.