Naujienos

“The best of Borne” vėl įkvėpė

Auch "Tante T." bezog die Kinder mit in ihre Vorführungen ein.

Daugybė Rheinenserinnen ir Rheinenser tradicinėje šventėje Parnergemeinde

Rheine/Borne. Nepaisant maždaug 10 laipsnių temperatūros ir kartais nedidelių liūčių, daugybė lankytojų iš Rheine vėl smagiai leido laiką ir pramogavo dvynių mieste. Nes “Borne op z’n best” – geriausia iš Borne – ir sekmadienį pristatė tai, ką žada jau daugelį metų: muziką, pramogas, kultūrą ir, žinoma, “Gyvosios statulos” senojoje Borne dalyje.

Senojoje Borne dalyje buvo pilna žmonių.

Daugelis iš Rheine į miestą dvynį atvažiavo automobiliu, kai kurie – dviračiais naujuoju “Vriendenweg” keliu. Dvynių asociacija šiemet vėl buvo išsinuomojusi autobusą, tad į Nyderlandus kartu keliavo apie 50 asociacijos narių ir draugų.

Asociacijos narius kultūros centre pasitiko partnerių komiteto Borne-Rheine valdyba, kuri pakvietė juos sušilti prie kavos puodelio. Gatvėmis ir alėjomis plūdo kelios dešimtys tūkstančių lankytojų. Meno ir kūrybos turgus traukė lankytojus savo gausia pasiūla. Buvo šokama ir grojama muzika, ypač aplink kultūros centrą. Daugybė prekystalių siūlė kulinarinių gėrybių.

Svarbiausias renginio akcentas, žinoma, buvo “Gyvosios statulos”, kurios buvo eksponuojamos senojoje kaimo dalyje. Čia 53 statulos iš Vokietijos ir užsienio varžėsi dėl lankytojų palankumo, kurie, naudodamiesi balsavimo kortele arba programėle, galėjo nurodyti savo favoritus. Ypač gausiai buvo lankomos statulos, į kurių pristatymą buvo įtraukti vaikai. Tai ypač pasakytina apie galimą nugalėtoją “Tetą T”, kuri galėjo judėti 360 laipsnių kampu savo pusrutulyje. Ji nenuilstamai pilstė arbatą į aukštai iškeltus puodelius mažiesiems.https://youtu.be/1P0zZBpsjpU