Naujienos

Auksinis Caritas garbės ženklas Winfriedui Hülsbuschui

Jau 40 metų orientuota į jaunimą

Rheine.cpr. generaliniam direktoriui Winfriedui Hülsbuschui (kairėje) stebėtojų tarybos pirmininkas Hermannas-Josefas Kohnenas įteikė Vokietijos Caritas asociacijos auksinį garbės ženklą už 40 metų darbą Caritas-Kinderheim Gesellschaft Rheine. Ceremonijoje stebėtojų tarybos nariai, taip pat kolega generalinis direktorius ir Caritas valdybos narys Ludgeris Schröeris, Caritas valdybos narys Dieteris Fühneris ir daugelis kitų Caritas Rheine ir Švento Josefshaus Wettringen fondo, kuriam atstovavo meras Bertholdas Bültgerdas, atstovų padėkojo Winfriedui Hülsbuschui už jo profesionalų ir sėkmingą darbą švietimo ir vadybos srityje. Jie pabrėžė jo drąsų požiūrį į naujus projektus, jo, kaip tinklininko, funkciją ir išryškino jo, kaip komandos nario ir motyvatoriaus, gebėjimus.

Winfriedas Hülsbuschas pradėjo dirbti Caritas vaikų ir jaunimo centre kaip bendruomenės darbuotojas, įgijęs socialinio darbo išsilavinimą. Netrukus jis tapo naujai įkurtos jaunų suaugusiųjų gyvenamosios bendruomenės vadovu, kuri tapo svarbia įstaigos plataus spektro globos paslaugų dalimi. Vėliau jis perėjo į švietimo vadybą ir jam buvo patikėtos tolesnės centrinės vadybos užduotys. Pastaruosius dešimt metų jis vadovavo Caritas-Kinderheim Gesellschaft kaip globos namų vadovas ir generalinis direktorius. Jam vadovaujant ir bendradarbiaujant su jaunimo globos skyriais augo ir plėtėsi diferencijuotos gydomojo ugdymo ir terapinės pagalbos paslaugos, glaudžiai susijusios su vaikų, paauglių, jaunuolių ir jų šeimų poreikiais. Daugeliui ypač jaunų pabėgėlių jau daugelį metų teikiama intensyvi pagalba. Todėl Winfriedas Hülsbuschas paprašė paaukoti lėšų “Ukrainehilfe”. Vadovavimas Švento Juozapo namo Wettringene fondui ir Švento Juozapo miesteliui, glaudžiai bendradarbiaujant su Caritas asociacija Rheine, taip pat reikalauja ypatingo atsidavimo ir kompetencijos.

Winfriedas Hülsbuschas taip pat dirbo visoje šalyje veikiančioje BVkE, Caritas vaikų ir jaunimo gerovės organizacijos, valdyboje. Be to, jis daugelį metų aktyviai dirba kaip pilietiškas ekspertas Rheine miesto jaunimo gerovės komitete ir yra labai atsidavęs tarptautiniam bendradarbiavimui kaip Miestų partnerystės asociacijos valdybos narys.