Naujienos

D66 nori interpeliacijos debatų dėl finansų

D66 partijos lyderis Ernstas Janssenas nedelsdamas paprašė surengti interpeliacijos debatus po to, kai RTV Oost šiandien paskelbė, kad Borne yra visų savivaldybių sąrašo pabaigoje pagal savo finansinę padėtį. “Borne” gauna trijų balų įvertinimą iš “BDO Accountants & Advisors” 2020 m. lyginamajame vertinime.

“Priežastis, dėl kurios prašome surengti diskusiją dėl interpeliacijos, yra ta, kad, kaip jau ne kartą teigėme anksčiau ir kaip parodė neseniai BDO buhalterių atliktas tyrimas, “Borne” finansinė padėtis buvo ir yra tokia nerimą kelianti bloga, kad dabar būtina surengti diskusiją dėl to, kaip ištaisyti padėtį”, – sakė M. Janssenas.

VVD taip pat nedelsdama ėmėsi plunksnos. Leo Graafhuis: “Šis ataskaitoje pateiktas skaičius visiškai neatitinka to, kuo valdyba nori mus įtikinti. Nors šis lyginamasis rodiklis susijęs su 2020 m., pateikite mums raštišką atsakymą į šį lyginamąjį rodiklį ir nurodykite, kokių rezultatų tikitės 2021 m.

Abejonės

Jau daugelį metų “Borne” finansiniai rezultatai kelia nerimą, dėl to teko gerokai sumažinti išlaidas ir padidinti nekilnojamojo turto mokesčius. Teigiama, kad praėjusių metų pirmąjį pusmetį įvyko lūžis, daugiausia dėl to, kad nacionalinė vyriausybė skyrė daugiau lėšų, o tai reiškė, kad didelės investicijos, tokios kaip “t Wooldrik” ir Borne namas, vis dėlto galėjo būti įgyvendintos. Tačiau lieka abejonių dėl rožinio paaiškinimo. (AJ)

© BorneBoeit. Mūsų straipsnių ir vaizdų autorių teisės saugomos.