Naujienos

“Tai buvo labai, tikrai fantastiška”

Hertmės Šv.Egidijaus mokykla priima Johaneso-Eschendorfo mokyklą iš Rheine.

Ketvirtadienis, balandžio 16 d., pagaliau buvo ta diena. Po karūnos metų įvyko dar vieni mokyklų mainai, kurių metu Hertmės Šv. egidijaus 5/6 grupė galėjo susitikti ir susipažinti su vaikais iš Rheine.

Autobusas iš Rheine atvykus į Hertmę buvo sutiktas mokyklos kieme garsiais plojimais, po lietaus liūties ir trumpo “Stau” pakeliui šiltai sutikti vaikai iš Rheine.

Ponios Linda ir Marleen bei mokytojas Hansas pasirūpino smagia pradžia su sveikinimo kalba, interaktyviu įžanginiu žaidimu ir su gėrimais bei skaniais sausainiais. Vaikus iš Hertmės nustebino 24 vaikų iš Rheine “AlpacaKlasse” mokyklinė nuotrauka ir visi gavo naminius “Schmetterlingen” su saldainiais.

Ledai buvo visiškai pralaužti, kai visi kartu žaidė lauke. Ten aiškiai matėsi, kad skirtingos gimtosios kalbos tuo metu vaikams nekėlė jokių problemų.

Po bendrų pietų autobusas juos nuvežė į Mathieu tėvų ūkį, kuriame gyvena vienas iš Švento Egidijaus mokyklos vaikų. Ten jiems buvo surengta maloni ekskursija po mokomąjį ūkį, leista pašerti karves ir pasigrožėti veršeliais.

Kaip suvenyrą visi “Alpakos klasės” vaikai gavo po kuprinę.

Mokytoja Linda po renginio sakė: “Buvo super, tikrai fantastiška, o kai kurie vaikai jau užmezgė gražių draugysčių. Visi esame pavargę, bet labai patenkinti, o rugsėjį norime keliauti iš Hertmės į Rheine, planas toks”.

Taigi Egidijaus mokyklos temą “Mokytis kartu į ateitį!” šią dieną Egidijaus mokyklos vaikai įgyvendino kartu su Johaneso-Eschendorfo mokyklos vaikais.Rheine.schule. Puikus “Pilietiškumo studijų” pavyzdys.

Mokyklų mainų projektą per partnerių komitetą Borne-Rheine, bendrai finansuoja Europos regioninės plėtros fondas (ERPF) pagal Interreg Deutschland-Nederland programą.