Naujienos

“Golden Joy Beune” paauksuotas su apdovanojimais iš Borne

Burgemeester Jan Pierik betrekt de ouders Diane en Edwin van Joy Beune in de huldiging.

Joy Beune labai džiaugėsi, kad savivaldybė Borne ir Born Skating and Skeelers asociacija balandžio 3 d., trečiadienį, ją pagerbė. Daugkartinė pasaulio čempionė, šiuo metu gyvenanti Heerenveene, buvo plačiai pagerbta miesto rotušėje.

Šių metų pradžioje Kalgaryje (Kanada) su nacionaline persekiojimo rinktine jau iškovojusi pasaulio čempionų titulus 5000 m distancijoje ir su nacionaline persekiojimo rinktine, Borne gimusi Joy Beune kovo 9-10 d. išgyveno savo svajonių savaitgalį. Inzellyje (Vokietija) ji įtikinamai užėmė pirmąją vietą pasaulio daugiakovės čempionate, paeiliui laimėjusi 3000, 1500 ir 5000 metrų distancijas. Pakankama priežastis ją pagerbti gimtajame mieste.

Vėliau ji dėkingai žvelgė atgal. “Super ypatinga, kad tai surengė mano senasis klubas ir kad jauti, jog esi pavyzdys mažiems vaikams ir juos įkvepi. Dėl to tikrai galiu šiek tiek jaudintis. Tada vėl šiek tiek tampi ta maža mergaite iš praeities”.

Jos sportinės karjeros pamatai buvo padėti pradinėje mokykloje. “Tikrai manau, kad daug įtakos turėjo tai, kad nuo vaikystės galima daug sportuoti. Kažkuriuo metu man ėmė patikti čiuožimas, o vasarą dariau kitus dalykus, pavyzdžiui, važinėjau dviračiu, riedučiais ir užsiiminėjau sausakimšomis bei jėgos treniruotėmis. Per klubą prisijungiau prie ledo lenktynių komandos, o vėliau – prie atrankų. Vėliau du kartus per dieną treniravausi Rytų regiono talentų centre ir pradėjau daug investuoti į save, taip pat ir į techniką.”

Borns BijtjeAštuoniolikmetė buvo, kai 2018 m. Solt Leik Sityje (JAV) tapo pasaulio jaunimo čempione, be kita ko, pagerinusi pasaulio rekordus trijose paskutinėse distancijose. Tai jai tuomet pelnė Borns Bijtje vardą. “Tačiau, – prisipažįsta ji, – kai iš jaunių perėjau į senjorų varžybas, niekada neįsivaizdavau, kad pasieksiu tai, ką pasiekiau dabar”.

Dėl neregėto savo rezultatų progreso ji ne paskutinėje vietoje yra dėkinga perėjimui į IKO komandą. “Tai labai gerai pasiteisino. Per dvejus metus jis atnešė kelis titulus. Daugiausia tai sieju su kitokiu treniruočių būdu, kuris man labai patinka ir kuris padėjo geriau pažinti save. Taip pat gaunu daug psichologinės pagalbos. Tuo tarpu aš susikūriau savotišką burbulą sau, todėl dalykai iš išorės manęs taip lengvai nebesutrikdo.”

Joy Beune puikiai supranta, kad viena piliulė vasaros nepadaro, o praeities rezultatai negarantuoja ateities. Svarstymai apie jos galimybes 2026 m. žiemos olimpinėse žaidynėse yra tušti, nors ji jau dabar linksniuojama kaip tikėtina tokių vedlių kaip Marianne Timmer, Ireen Wüst, Irene Schouten, jau nekalbant apie jos pačios draugą Kjeldą Nuisą, įpėdinė.

Svečiams buvo paruošti pyragaičiai su Joy Beun atvaizdu. “Kitais metais tiesiog turiu įsitikinti, kad užsitarnavau starto vietas 2026 m. žiemos olimpinėse žaidynėse Milane. Aš tikrai dirbu ties tuo. Nes kuo geriau pasirodysiu, tuo didesnė tikimybė, kad vyksiu. Mano pasirodymas iš tiesų sukuria lūkesčius, kad aš tą darbą atliksiu. Tai jau savaime kelia juoką, bet vis tiek pirmiausia reikia viską padaryti. Nors, žinoma, tai suteikia motyvacijos, taip pat pasitikėjimo, kad tai galima padaryti.”

Padėka šeimaiMiesto rotušės salėje Joy Beune pasveikino meras Janas Pierikas.Savo įžanginėje kalboje jis įtraukė ir jos tėvus Diane ir Edwiną, kuriems įteikė gėlių puokštę. “Sportininkai, kurie pasiekia geriausių rezultatų, už daug ką yra skolingi šeimai, kurioje užaugo. Be jų palaikymo ir entuziazmo mūsų čempionams būtų buvę daug sudėtingiau. Ir su visa pagarba, kurią mes taip pat reiškiame mūsų gerai organizuotoms asociacijoms, padedančiai savivaldybei ir puoselėjančioms bei palaikančioms šeimoms, patys čempionai turi gyventi ir dėti tam neregėtas pastangas.”

Pierikas tęsė: “Jie sutinka gyventi labai griežtą discipliną ir atsisakymus, jauname amžiuje pasiekia tokias protines ir psichologines ribas, su kuriomis daugelis iš mūsų susiduria retai. Jie turi susitaikyti su tuo, kad visi apie juos kažką galvoja, puikiais momentais, bet ypač tada, kai kurį laiką nesiseka. Tada žiniasklaida ir socialiniai tinklai yra pragaras. Jie dažnai nueina ilgą kelią, kol atsiduria šlovės akimirkose. Bet kai tos akimirkos būna, daugiau nei teisinga parodyti, kaip vertiname jų pasiekimus.”

O asmeniškai Joy Beune: “Šiuo gausiu ir šventiniu dalyvavimu norime parodyti, kaip mes, kaip savivaldybė ir bendruomenė Borne, žavimės jūsų pasiekimais. Džiaugiamės, kad jūs esate pavyzdys mūsų jaunimui, o mes, kaip gyventojai, vaikštome apetitiškai dar labiau pasitikėdami savimi, beveik taip, tarsi patys būtume pristatę pasiekimus. tada meras įteikė Joy Beune gražų stiklinį trofėjų, kurį daugiausia mėlynos ir geltonos spalvos Borne spalvomis sukūrė vietinė menininkė Marijke Kuiphuis, vadovaujanti galerijai Ootmarsume.

Daug pagiriamųjų žodžių į Joy Beune taip pat kreipėsi Vera Kroeze ir du ypač gausiai susirinkę jaunieji vietos čiuožimo ir riedučių klubo nariai. Klubas parengė gražų vaizdo įrašą, kuriame keli nariai parodė savo susižavėjimą sėkminga riedlentininke.

Prieš susitikimą Joy Beune miesto rotušėje nuotaikingai pasveikino, be kita ko, ir grupė “T’is Ma Waj Went Band” iš Zendereno (nuotrauka apačioje).

Tekstas ir nuotraukos Willem Pfeiffer