Nieuws

Gemeente Leiria kent 819.000 euro toe aan drie verenigingen voor de bouw van kinderdagverblijven in de gemeente

Deze maandag ondertekende de gemeente Leiria programmacontracten voor financiële steun met drie instellingen in de sociale sector van de gemeente, voor een totaalbedrag van 819.000 euro, met als doel de bouw van kinderdagverblijven te ondersteunen, waardoor 126 extra plaatsen voor kinderen worden gecreëerd, wat een belangrijk sociaal antwoord is op het gebied van kinderopvang.

ADESBA – Associação de Desenvolvimento e Bem Estar Social da Freguesia da Barreira (Vereniging voor Sociaal Welzijn en Ontwikkeling van de Parochie Barreira), Academia Cultural e Social da Maceira (Culturele en Sociale Academie van Maceira) en Centro Social Paroquial Paulo VI (Sociaal Centrum van de Parochie Paulo VI) waren de organisaties die deze steun ontvingen en hun projecten werden ook medegefinancierd door het Herstel- en Veerkrachtplan – PRR.

Bij de ondertekening van de programmacontracten benadrukte de burgemeester van Leiria, Gonçalo Lopes, de belangrijke rol die particuliere instellingen voor maatschappelijke solidariteit spelen bij het vervullen van de meest dringende sociale behoeften, aangezien de bouw van crèches een prioriteit is in de gemeente, vooral om te voldoen aan de grote vraag die Leiria heeft naar mensen die hier willen wonen en werken.

De ceremonie werd ook bijgewoond door het raadslid voor Sociale Actie, Ana Valentim, de directeur van Sociale Zekerheid op Leiria, João Paulo Pedrosa, en vertegenwoordigers van de ondersteunde instellingen.

Opgemerkt moet worden dat de bouw van kinderdagverblijven beantwoordt aan behoeften met een hoge prioriteit die zijn gediagnosticeerd en geïdentificeerd in de planningsinstrumenten van het Lokale Sociale Actieplan van Leiria.

Het modelproject voor de kinderdagverblijven werd ontwikkeld door de gemeente en gratis beschikbaar gesteld aan deze instellingen.