Nieuws

Rápida’ verbindt vanaf december Leiria en Marinha Grande in 15 minuten via de A8.

Rápida’, een bus die de gemeenten Leiria en Marinha Grande via de A8 met elkaar verbindt, gaat aanstaande maandag, 4 december, rijden. Dit is een snellere, comfortabelere, veiligere en minder vervuilende vervoersdienst.

Deze nieuwe dienst rijdt op werkdagen tussen 6.35 en 20.20 uur (eerste vertrek bij het Marinha Grande Stadion en laatste aankomst op Leiria, bij de halte Municipal Swimming Pools) en is gratis tot het einde van het jaar.

De bus zal de verbinding maken tussen het Marinha Grande Stadion en het Leiria Stadion, via de snelweg A8, met een geschatte reistijd van maximaal 20 minuten, met haltes ook in de Marinha Grande Industrial Zone en naast Campus 2 van de Polytechnic van Leiria en LeiriaShopping.

Vanaf januari 2024 kosten kaartjes die je bij de chauffeur koopt 2,5 euro en een boekje met tien ritten kost 20 euro. De maandpas kost 25,50 euro.

Deze dienst is bedoeld om verkeersproblemen op de N242, die Leiria met Marinha Grande verbindt, op te lossen en om verbindingen met MOBILIS, op Leiria, en met de TUMG Yellow Line, in Marinha Grande, mogelijk te maken. Een ander voordeel van deze dienst is dat gebruikers gebruik kunnen maken van de gratis parkeerplaatsen in de buurt van stedelijke centra, zoals het Leiria Stadion, het Leiria Gemeentelijk Zwembadcomplex, de Leiria Markt en het Marinha Grande Stadion.

De aanleg van deze lijn maakt deel uit van een duurzaam mobiliteitssysteem dat is voorbereid door de Intergemeentelijke Gemeenschap van de Regio Leiria – CIMRL, met als doel de tien gemeenten waaruit deze bestaat (Ansião, Alvaiázere, Batalha, Castanheira de Pera, Figueiró dos Vinhos, Leiria, Marinha Grande, Pedrógão Grande, Pombal en Porto de Mós) met elkaar te verbinden.