Trakai

Staat:
Litouwen
District:
Vilnius
Coördinaten:
54° 39′ N, 24° 56′ O
Hoogte:
155 m a.s.l.
Gebied (stad):
11,52 km²
Inwoners (stad):
4.298 (2018)
Bevolkingsdichtheid:
373 inwoners/km²


Trakai

Geografie

Trakai is een populaire toeristenstad, 26 km ten westen van de Litouwse hoofdstad Vilnius. De stad is omgeven door een schilderachtige omgeving met 200 meren. De stad ligt aan het water op het schiereiland tussen de meren Galvė, Luka (Bernardinai) en Totoriškė. De beroemdste is Galvė, op wiens eiland een middeleeuws kasteel staat, de vroegere residentie van de Litouwse grootvorsten. Trakai is de historische hoofdstad van Litouwen, waar vertegenwoordigers van andere volkeren lange tijd naast Litouwers hebben geleefd – Polen, Russen, Karieten, Tataren, Joden, Duitsers. De stad staat bekend om de harmonieuze coëxistentie van verschillende nationale en religieuze gemeenschappen. Het kleinste karaietische volk van Turkse afkomst dat in Litouwen woont, neemt een bijzondere plaats in de geschiedenis van de stad en het hele land in. Er zijn slechts ongeveer 250 vertegenwoordigers van dit volk in Litouwen, en Trakai is nog steeds het culturele en religieuze centrum van deze groep. Nu wonen er ongeveer 34.000 mensen in de districtsgemeente Trakai, waarvan 5.000 mensen rechtstreeks in Trakai. In de districtsgemeente zijn er acht zogenaamde ouderlingschappen. Tot 80 procent van alle gasten die in Litouwen aankomen, bezoeken elk jaar Trakai.

Geschiedenis

De geschiedenis van Trakai begint in Oud-Trakai, een klein dorpje op drie kilometer van het huidige Trakai. Volgens de legende ontstond Oud-Trakai in de 14e eeuw en werd het in het begin van de 19e eeuw gesticht door de Litouwse groothertog Gediminas. Rond 1350 werd de beroemdste Litouwse heerser van de Middeleeuwen, de Litouwse groothertog Vytautas, geboren in het gezin van hertog Kęstutis en zijn vrouw Birutė. De Stad van de Meren en Vytautas de Grote – het zogenaamde Trakai, dat niet alleen de trots van deze stad is, maar van heel Litouwen – is het enige kasteel in Oost-Europa dat op het eiland is gebouwd. Het eerder gebouwde kasteel ligt echter op het schiereiland. De Vlaamse ridder Ghillbert de Lanois (1413-1414) beschreef Kasteel Trakai in zijn reisverslagen als volgt: “Het oude kasteel staat aan de andere kant van het meer op een open plein. Het tweede kasteel staat in het midden van een ander meer, binnen kanonschoten van het oude. Het is gloednieuw, gebouwd van Franse bakstenen.” Momenteel is het kasteel van Trakai het meest gefotografeerde onderwerp in Litouwen. Onder Vytautas was Trakai een politiek en bestuurlijk centrum. Kastelen werden voltooid en een katholieke kerk werd gebouwd. De stad had twee afzonderlijke parochies. In de 16e eeuw verloor Trakai zijn politieke betekenis en ging het economisch achteruit. Tijdens de oorlog met Rusland (17e eeuw) werd de stad geplunderd, platgebrand en werden de kastelen verwoest. In de tweede helft van de 20e eeuw werd het kasteel herbouwd. Sinds 1962 is er een historisch museum in het kasteelpaleis. De huidige gemeente Trakai bestaat sinds 1995. De 700e verjaardag van Trakai zal worden gevierd op 8 september 2022.

Politiek

De huidige gemeenteraad van het district Trakai is bij de verkiezingen van 3 maart 2019 verkozen voor een termijn van vier jaar. De raad bestaat uit 25 leden, waaronder de burgemeester. Het bestaat uit 9 vertegenwoordigers van de Liberale Bewegingen van de Republiek Litouwen (LRLS), 4 van de Litouwse Sociaal-Democratische Partij (LSDP), 4 van de Litouwse Poolse Verkiezingscampagne-Christelijke Gezinsunie (LLRA-CIS), 2 van de Unie van Litouwse Boeren en Groenen (LVL), 3 van het Openbaar Verkiezingscomité “Ik kies voor de toekomst”, 3 vertegenwoordigers van de Patriottische Unie-Litouwse Christen-Democraten (TS-LKD). De raadsleden beslissen over relevante gemeentelijke operationele kwesties in de commissies voor begroting en financiën, economie, toerisme en investeringen, gezondheid en sociale zaken, onderwijs, cultuur, sport en jeugd. De burgemeester van de gemeente is Andrius Šatevičius, die de LRLS vertegenwoordigt. Hij is in functie sinds 17 november 2021.

Cultuur en toerisme

Trakai combineert cultureel erfgoed en natuurlijk landschap op een buitengewoon harmonieuze manier. Ongeveer twaalf jaar geleden stond Trakai ter discussie als UNESCO-werelderfgoed. Er is nog geen besluit genomen. Aangenomen wordt dat juist vanwege het uniek bewaarde landschap het proces kan worden heropend.

De stad is zeer interessant voor wie geïnteresseerd is in religieuze geschiedenis. Het beeld van “Onze-Lieve-Vrouw van Trakai” in de Basiliek van de Visitatie van de Maagd Maria is beroemd om haar wonderen. In de gerestaureerde kapel van het dominicanenklooster is een tentoonstelling van sacrale kunst. En een pelgrimsroute leidt door Trakai.

Marien-Basilika

Gasten in Trakai zijn verbaasd en gefascineerd door de authentieke natuur. Wandelingen langs de oever van het meer zijn romantisch en spectaculair. Wie houdt van een meer actieve vrijetijdsbesteding kan kiezen uit boottochten, stoomboten, jachten, zwemmen in het meer, vissen en fietsen. Trakai wordt ook beschouwd als de hoofdstad van de roeisport, aangezien het meer Galvė is uitgerust met een moderne roeibaan waar wereld- en Europese roeikampioenschappen en internationale regatta’s worden gehouden. In Trakai bevindt zich het enige roeimuseum van Litouwen.

Het ensemble van het landhuis Užutrakis bij Trakai, dat ook wel het “kleine Versailles” wordt genoemd, trekt eveneens bijzondere aandacht. Het is een openbaar cultureel centrum met een uitzonderlijk uitzicht op het eilandkasteel in het meer Galvė. Het kasteelpark, dat als een van de meest waardevolle historische parken in Litouwen wordt beschouwd, werd ontworpen door de beroemde Franse landschapsarchitect en botanicus Édouard François André. In het paleis en andere vertrekken van het landhuis worden conferenties, muziekfestivals, concerten en kunsttentoonstellingen gehouden.

Een uitzonderlijke plaats is de Heuvel der Engelen, waar de collectie eikenhouten engelenbeelden voortdurend groeit. Vanaf de nabijgelegen vliegvelden Rust en Paluknis kunnen degenen die onuitwisbare indrukken willen opdoen, Trakai vanuit vogelperspectief bekijken.  Het nationale gerecht van de Karieten is kibinai, waarvan er in de restaurants van de stad een overvloedig aanbod is. is, Deze maaltijd werd dankzij de Karieten in heel Litouwen populair.  

Trakai is niet alleen een van de meest bezochte plaatsen in Litouwen, het is ook een visitekaartje voor het toerisme in de Baltische Staten, omdat zoveel natuurlijk en historisch erfgoed bijna nergens in één gebied te vinden is. De legendarische residentie van de heersers van Litouwen, het blauwe water van de meren en de schilderachtige omgeving, oude stadjes en landgoederen uit het bestaan van de graven zijn allemaal bewaard gebleven in de regio Trakai. Met het oog op het behoud van het authentieke natuurlijke en culturele erfgoed werden de Nationale Historische Parken Trakai (1991) en Aukštadvaris (1992) opgericht. Trakai is gelegen in een uitzonderlijk schilderachtig groen merengebied met een ontwikkelde toeristische infrastructuur. In Trakai en omgeving zijn er 4900 bedden in hotels, landelijke toeristenverblijven, enz. en 4000 bedden zijn het hele jaar door beschikbaar. Wat het aantal bedden per hoofd van de bevolking in Litouwen betreft, staat de gemeente Trakai in de top vijf van Litouwen. Het is niet alleen fascinerend de historische residentie van de hertogen van Litouwen met zijn oude architectuur en landschap, maar ook het moderne gezicht van de stad. In 2008 werd Trakai een recreatiegebied. Het culturele erfgoed, de natuur die door weinig beschaving is aangeraakt en de gebieden met transparante meren zijn de grootste waarden die voor iedereen openstaan.

De kastelen van Trakai

De trots van Trakai zijn de meren en de twee kastelen. Zij weerspiegelen niet alleen het materiële, maar ook het geestelijke erfgoed van de Litouwse natie.

Het kasteel is gelegen op een van de vele eilanden van het meer van Galvė. Het werd gebouwd in de 14e-15e eeuw en is strategisch gelegen. Het kasteel wordt aan alle kanten door water beschermd.

Het kasteel dat door de grootvorst van Litouwen Kęstutis werd gesticht, werd voltooid door zijn zoon Vytautas. Een nieuw gotisch bakstenen kasteel werd gebouwd volgens de oorspronkelijke oriëntatie van de defensieve en residentiële bestemming. In 1409 verplaatste Vytautas de Grote hier de hoofdstad van de staat, waar de Litouwse metriek en schatkist werden beschermd. Het prominente, uit natuursteen opgetrokken kasteel is lange tijd de residentie geweest van de grootvorsten van Litouwen en een culturele trekpleister.

De Trakaier Inselburg – een gebouw vol eenvoud en bescheiden pracht – vertegenwoordigt de meest geavanceerde ideeën van de 15e eeuwse vestingbouw. Het wordt beschouwd als een meesterwerk van middeleeuwse verdedigingsarchitectuur en is de enige waterburcht in Oost-Europa.

In 1962 werd in het gerestaureerde paleis het Trakai Historisch Museum gevestigd. Naast de permanente tentoonstelling van het museum in het kasteelpaleis, de kazematten, binnenplaatsen en kunstwerken, worden verschillende tentoonstellingen, conferenties, muziekfestivals en voorstellingen georganiseerd. Vele officiële delegaties uit het buitenland bezoeken het kasteel.

Het kasteel van Pusiasal, dat aan het eind van de 14e eeuw werd gebouwd, was enige tijd groter en belangrijker dan het eilandkasteel dat tegenwoordig beter bekend is. In de gebouwen van dit kasteel zijn nu de administratie van het Historische Museum en de tentoonstelling van sacrale kunst ondergebracht.

Kleine stad

Sinds de Middeleeuwen woont in de Straat Karaim in het noordelijke deel van Trakai de kleinste Turkse groep die in Litouwen woont. Vytautas de Grote, door de Karaim Vatat Bij genoemd, werd beschouwd als de “koning die vijanden vernietigt”. Na de zegevierende strijd op de Krim verhuisden meer dan 300 Karaim-families naar Trakai, waar hun nakomelingen nog steeds wonen. Daarom wordt dit deel van de stad de kleine stad genoemd, omdat het een aparte gemeenschap had. Karaim waren de bewakers van het hertogelijke landhuis en beroemd als tuinmannen en ambachtslieden.

De Karaites hebben eeuwenlang hun cultuur, taal, tradities en nationale verstandhouding bewaard. Hun geloof is het karaïsme. In Trakai is er een kerk van de Karaites – de Kinesa, een gemeenschapshuis, een madresė school, een volksmuseum S. Šapšal karaim. De oude houten architectuur met drie ramen aan de straatkant is in de stad blijven bestaan. Men zegt dat één venster voor God is, het andere voor Vytautas (heerser) en het derde voor de meester zelf. 2022 werd uitgeroepen tot het “Jaar van de Karaiten van Litouwen” ter herdenking van de 625e verjaardag van de komst van de Karaiten naar Litouwen.

www.trakai-visit.lt

Economie en infrastructuur

De gemeente Trakai, rijk aan cultureel erfgoed en een prachtig landschap, is ook aantrekkelijk voor de ontwikkeling van bedrijven en infrastructuur. Dit is te danken aan de gunstige ligging, op 26 km van de hoofdstad Vilnius, waar bedrijven zich aan de rand van de stad en de omgeving vestigen. De trek van bedrijven uit de hoofdstad naar Trakai wordt ook bevorderd door goed uitgebouwde wegen en spoorlijnen.

In de gemeente Trakai zijn een aantal succesvolle groot- en detailhandels-, logistieke, productie- en bouwbedrijven gevestigd, alsmede nieuwe bedrijven. De directe buitenlandse investeringen nemen aanzienlijk toe naarmate het aantal economische entiteiten toeneemt. Wat DBI per hoofd van de bevolking betreft, staat de districtgemeente in de top tien van Litouwse gemeenten. In de omgeving van Trakai worden nieuwe nederzettingen gebouwd en de bevolking groeit, omdat het een aantrekkelijke plaats is om te werken en te wonen. De gemeente Trakai staat van alle Litouwse gemeenten op de 5e plaats wat de gemiddelde lonen betreft.

In de afgelopen vijf jaar zijn verschillende infrastructuurinvesteringsprojecten ter waarde van meer dan 50 miljoen euro uitgevoerd. De meeste daarvan waren in Trakai en de grootste stad van het district, Lentvaris. Een van de grootste infrastructuurprojecten van de afgelopen jaren was de bouw van de ondergrondse Lentvaris-spoortunnel ter waarde van 22 miljoen euro, waardoor de logistiek in het district aanzienlijk is verbeterd en nieuwe bedrijfsinvesteerders zijn aangetrokken.