Naujienos

Graffiti menas smurto tema

Die Schülerinnen und Schüler näherten sich künstlerisch dem Thema Gewalt. Zu sehen sind die Graffiti-Kunstwerke in der Stadtbibliothek.

Paroda miesto bibliotekoje

Rheine2023 m. lapkričio 25 d., šeštadienį, bus minima tarptautinė atminimo ir veiksmų diena “Smurtui prieš moteris ir mergaites – ne”. Atsižvelgdami į tai, Euregio bendrojo lavinimo mokyklos mokiniai pagal privalomą pasirenkamąjį kursą “MitMenschen” nagrinėjo smurto temą. Mokiniai taip pat susipažino su miesto lygių galimybių pareigūnės Gaby Beckmann darbu svetainėje Rheine. Taip kilo idėja sukurti grafičius šia tema, kurie būtų atminimo ir veiksmų dienos “Smurtui prieš moteris ir mergaites – ne” dalis.

Graffiti kampanijos turiniui parengti buvo pasamdyta Jana Bida (vietos specializuoto konsultavimo centro prieš seksualinį smurtą Diakonie WesT e. V. darbuotoja). 9 ir 10 klasių jaunuoliai sužinojo apie tai, kokius skirtingus veidus gali įgauti smurtas. Tai taip pat buvo pabrėžta migracijos fone. Kartu jie taip pat sužinojo, kaip apsisaugoti nuo smurto ir kokią pagalbą gali gauti nukentėję asmenys.

Po kelių dienų, vadovaujami profesionalių purškėjų komandos “Bunt mit uns” iš Greveno, mokiniai greta esančioje miesto jaunimo meno mokyklos Rheine (Meisenstraße 30, Rheine) vietoje sukūrė grafiti drobes, kuriose meniškai nagrinėjama ši tema. Su paaiškinimais ir mintimis apie atitinkamą paveikslą juos dabar galima pamatyti miesto bibliotekoje Rheine, Osnabrücker Straße 84. Vėliau paveikslai bus eksponuojami Euregio bendrojo lavinimo mokykloje.

Projekto sėkmę lėmė puikus bendradarbiavimas tarp Euregio bendrojo lavinimo mokyklos pasirenkamojo dalyko mokytojų, mokyklos pastoracijos tarnybos, kuri lydi kursą, miesto jaunimo meno mokyklos Rheine, specializuoto konsultacinio centro kovai su seksualiniu smurtu, purkštuvo komandos, miesto lygių galimybių pareigūno Rheine ir mokinių.

Projektą finansavo miesto jaunimo meno mokykla Rheine, lkd.nrw (jugendkunstschulen kulturpädagogische dienste), LKJ (Landesvereinigung Kulturelle Jugendarbeit NRW e. V.) ir Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vaikų, jaunimo, šeimos, lygybės, pabėgėlių ir integracijos ministerija.