Naujienos

Didžiausios pasaulyje bangos buvo tik labai seklios

Auf dem Tor zum Strand wird man auf die höchsten Wellen der Welt hingewiesen.Beim Besuch der Schülerinnen und Schüler aus Rheine und Leiria waren diese aber leider nur ganz flach-

Šalutinė kelionė į Nazarė. Ataskaita 6.10.23: Klara Küpker iš “Dionysianum” rašo apie apsilankymą Leiria

Po turiningų ankstesnių dienų penktadienį tęsėme kelionę į Nazarė. Tačiau prieš tikrąjį apsilankymą Nazarėje autobusas sustojo kituose nedideliuose paplūdimiuose, kad mokiniams parodytų ir juos. Čia dažnai būna vadinamųjų “didžiųjų bangų”, ant kurių jau vyko pasaulio čempionatai (žr. reportažą toliau). Deja, šią dieną bangos buvo tik labai negilios. Iš Nazarės paplūdimio, esant puikiam orui, per apžvalgos aikštelę ėjome į patį miestą. Ten nuvykus, mokinių grupė turėjo dvi valandas laisvo laiko apžiūrėti miestą. Vėliau jie aplankė Mosteiro de Batalha bažnyčią. Svarbiausias įvykis ten buvo sargybinių, saugančių šventą paminklą, pasikeitimas. Vakare vyko baigiamasis vakarėlis, kuriame visi atsinešė ką nors pavalgyti ir kuriame mokiniai gavo pažymėjimus.

Pastaba: Tai, kas praktikuojama Nazarėje, skiriasi nuo tradicinio banglenčių sporto. Visų pirma, apie banglenčių sportą kalbama tik tada, kai bangos dydis yra apie 20 pėdų. Tai atitinka maždaug 6 metrus. Tačiau Nazarėje didelės bangos gali siekti daugiau kaip 30 metrų . Skirtingai nuo įprastinio banglenčių sporto, kai plaukiama bangomis, kurios paprastai lūžta sekliuose vandenyse, banglenčių sportas didelėmis bangomis vyksta giliuose vandenyse. Bangos yra ne tik didelės ir galingos, bet ir labai greitos bei sunkiai įveikiamos .

d