Naujienos

Teikti paraiškas Kultūros premijai ir Tėvynės premijai gauti

Rheine. Kultūros premiją Rheine miestas teikia nuo 1979 m. Šia 2 500 eurų vertės premija pagerbiami žmonės, kurie išskirtiniu būdu skatina, remia, pagyvina ar formuoja kultūrinį gyvenimą mūsų mieste. Tai gali būti daroma visose kultūros srityse, pavyzdžiui, literatūros, scenos ar vaizduojamojo meno, muzikos, šokio. Kas gaus kultūros apdovanojimą, sprendžia miesto kultūros komitetas Rheine.

Nuo 2022 m. taip pat teikiama Tėvynės premija. Šiuo prizu miestas, bendradarbiaudamas su Šiaurės Reino-Vestfalijos žeme, nori pagerbti išskirtinį savanorių, dirbančių puoselėjant Heimat idėją mūsų miesto visuomenėje, atsidavimą. Taigi Tėvynės apdovanojimas yra ypatingas savanoriško darbo įvertinimas ir kartu atkreipia visuomenės dėmesį į tėvynės temą. Be to, apdovanojimas taip pat yra paskata suinteresuotiems žmonėms įsitraukti į Tėvynės veiklą ir diskutuoti Tėvynės tema visuomenėje.

Galiausiai iš apdovanotų projektų galima pasimokyti ir to, kad idėja gali tapti postūmiu tolesnėms iniciatyvoms. Dėl šios priežasties Rheine miesto Heimat-Preis pirmosios vietos laimėtojas automatiškai patenka į valstybinį konkursą. Iš viso 2023 m. ŠRV namų premijai skiriama 5 000 eurų.

Visi Rheine miesto gyventojai iki 2023 m. rugpjūčio 10 d. gali siūlyti asmenis, asociacijas ar iniciatyvas, kurie, jų nuomone, turėtų būti apdovanoti Kultūros arba Tėvynės premija.

Pasiūlyme turėtų būti ne tik nurodytas galimo premijos laureato vardas ir pavardė, bet ir priežastis, kodėl būtent šis asmuo ar grupė turėtų gauti apdovanojimą. Taip pat svarbu, kad siūlomi asmenys ar grupės savo veikla ar asmeniu būtų susiję su Rheine.

Pasiūlymus galima teikti tik internetu adresu www.Rheine.de/kulturpreis2023 arba www.Rheine.de/heimatpreis2023. Daugiau informacijos apie kultūros premiją ir galiojančias gaires taip pat galima rasti interneto svetainėje www.Rheine.de/kulturfoerderung.

.