Naujienos

Savanoriški socialiniai metai Franz-Wolters-Haus

Susipažinkite su darbu su neįgaliaisiais ir įgykite socialinės patirties.

Neuenkirchenas/Rheine. cpr. Linus Merlender nuo praėjusios vasaros atlieka savanorišką socialinę praktiką (FSJ) Franz-Wolters-Haus Neuenkirchene. Šis namas yra “Caritas” Jacobo Meyersohno gyvenamųjų namų asociacijos dalis Rheine ir jame teikiama pagalba bei gyvenamoji erdvė žmonėms su pažinimo sutrikimais. Linui labai malonu lydėti namų gyventojus visose gyvenimo srityse ir teikti jiems pagalbą bei patarimus. Jis organizuoja laisvalaikio veiklą, vyksta į ekskursijas, padeda ruošti maistą ir atlikti namų ruošos darbus. “Man taip pat patinka atlikti slaugos darbus, – aiškina Linas. “Jie leidžia man užmegzti dar vieną, dar asmeniškesnį ryšį su gyventojais.”

Dėl užduočių, kurių imasi savanoriai, susitariama individualiai. “Franz-Wolters-Haus” namų vadovė Anna Ricker sako: “Ypač kai kalbama apie priežiūrą, jaučiama kontakto baimė. Todėl savanoriai yra labai atidžiai lydimi ir jiems rengiami diferencijuoti mokymai. Savanoriai taip pat gauna Miunsterio vyskupijos arba Vokietijos Raudonojo Kryžiaus paramą. Abi agentūros, kaip savanoriškos socialinės veiklos metų organizatorės, padeda savanoriams atsakyti į rūpimus klausimus arba aplanko juos vietoje. Be to, rengiami mokomieji seminarai, kuriuose galima keistis profesine ir asmenine patirtimi.

Linus Merlender ypač vertina asmeninį bendravimą su aštuoniais gyventojais. “Čia jus priima tokius, kokie esate. Niekas nesitiki nieko konkretaus apie tai, koks turite būti. Jei patys esate šiek tiek atviri, taip pat esate laukiami išskėstomis rankomis. Tai visada labai malonu.” Gyvenamojoje grupėje nepamirštas ir humoras. “Daugelis čia gyvena su humoru ir yra iš ko juoktis. Tai suteikia kasdienybei tokio lengvumo, kad visada grįžti namo patenkintas ir geros nuotaikos – net jei darbas buvo įtemptas”, – pasakoja Linusas. Už darbą Franzo Wolterio namuose jis kas mėnesį gauna 488 eurų pašalpą. Jis yra apdraustas socialiniu draudimu, gauna maisto ir kelionės išlaidų, gali dalyvauti vidaus švietimo renginiuose. Be to, savanoriškos veiklos metų pabaigoje jam išduodamas sertifikatas. “Gana greitai supratau, kad norėčiau nuolat dirbti socialinėje arba slaugos srityje. Šiuo metu ieškau atitinkamų mokymo galimybių. Be to, po FSJ norėčiau likti čia kaip papildomas darbuotojas”, – įsitikinęs Linas. “Ir tai taip pat yra savanoriškų metų tikslas”, – džiaugiasi Anna Ricker. “Orientuotis, klasifikuoti ir plėtoti savo stipriąsias ir silpnąsias puses bei interesus ir, geriausiu atveju, išsiaiškinti, kur link judama ateityje – tiek profesiniame, tiek asmeniniame kelyje.”

Norintieji savanoriškai dirbti socialiniais metais arba atlikti federalinę savanorišką tarnybą gali kreiptis į gyvenamųjų namų asociacijos vadovo pavaduotoją Ute Schroot tel. 05971 9144672 arba el. paštu Kad būtų lengviau apsispręsti, galite ne tik gauti informacijos apie savanorystės metus, bet ir susitarti dėl apsilankymo.