Naujienos

Naujų miestų susigiminiavimas?

Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann (stehend hier zusammen mit dem Vorsitzenden des Städtepartnerschaftsvereins, Reiner Wellmann, nimmt Stellung zu einer weiteren Städtpartnerschaft.

Vizito Kijeve metu Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris pasiūlė užmegzti Vokietijos ir Ukrainos miestų partnerystę. Meras Dr. Peteris Lüttmannas tai komentuoja taip:

“Naujų miestų porinių miestų steigimas yra Tarybos reikalas. Politinis pasiūlymas, kuriuo siekiama šio tikslo, kartu turėtų reglamentuoti finansinių ir žmogiškųjų išteklių teikimą. Jei taip neatsitiks, tai bus tik simbolinis pasiūlymas, kuriam administracija nepritars.

Beje, norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad Rheine miestas jau dabar daugiau nei vidutiniškai prisideda prie 1 170 pabėgėlių, šiuo metu atvykstančių iš Ukrainos, apgyvendinimo. Šis įsipareigojimas kainuoja kelis milijonus eurų ir jau dabar yra susijęs su dideliais administracijos personalo ištekliais.

Kad būtų aišku: Teisinga, kad čia parodome solidarumą. Tačiau mūsų įsipareigojimai turi ribas.

Federalinis prezidentas būtų pasielgęs gerai, jei būtų pasiūlęs paramą savivaldybėms, norinčioms įsteigti naują miestų partnerystę Ukrainoje. Deja, tik šis kreipimasis atitinka dabartinę federalinės vyriausybės politiką, pagal kurią savivaldybių sąskaita piliečiams skiriamos išmokos ir lengvatos. Todėl šiuo metu daugeliui savivaldybių, taip pat ir Rheine, gresia biudžeto apsauga.