Naujienos

Naujas Reino miesto lygių galimybių pareigūnas

Pokalbis su Gaby Beckmann apie jos darbo užduotis ir perspektyvas

Rheine. Nuo kovo 1 d. Gaby Beckmann tapo naująja Reino miesto lygių galimybių pareigūne. Šiame interviu ji prisistato, pasakoja apie savo patirtį per pirmuosius kelis mėnesius ir ateities planus:

Mano vardas yra Gaby Beckmann ir nuo 2022 03 01 esu naujoji Reino miesto lygių galimybių pareigūnė. Aš pats gimiau čia, Reine, mokiausi mokykloje ir stažavausi Reino mieste. Nuo to laiko dirbu ir gyvenu Reine, todėl manau, kad esu laikomas “tikru Reino gyventoju”.

Trumpai papasakokite, kas nutiko po stažuotės Reino savivaldybės administracijoje.

Iki šiol dirbau dabartiniame Mokyklų, socialinių reikalų, migracijos ir integracijos departamente ir Jaunimo gerovės tarnyboje. Pastaruosius 15 metų dirbau kontrolieriumi, daugiausia dėmesio skirdamas “personalui”. Per tą laiką buvusi Reino miesto lygių galimybių pareigūnė Monika Hoelzel manęs paklausė, ar nenorėčiau tapti jos pavaduotoja. Su džiaugsmu tai padariau, kad jau dabar galėčiau susipažinti su pastarųjų ketverių metų veikla.

Kuo jus žavi ši užduotis?

Neabejotinai įvairovė. Darbas lyčių lygybės srityje yra labai platus ir susijęs su daugeliu skirtingų gyvenimo sričių. Pavyzdžiui, galiu galvoti apie tokias temas kaip mergaičių profesinis orientavimas, dalyvavimas politikoje, įvairovė arba apie smurtą prieš moteris ar moterų ir vyrų darbo užmokesčio skirtumus.

Per pastaruosius kelis mėnesius užmezgiau daug ryšių su įvairiais žmonėmis ir institucijomis ir manau, kad kartu galime daug ką nuveikti. Pirmieji projektai jau planuojami, tačiau kai kuriems dalykams reikia daugiau laiko.

Kaip konkrečiai atrodo jūsų kasdienis darbas?

Būdamas lygių galimybių pareigūnu, atlieku daug įvairių administracinių užduočių. Dalyvauju beveik visur, kur reikia priimti personalo sprendimus. Pavyzdžiui, dalyvauju daugelyje darbo pokalbių. Laimei, turiu pavaduotoją, kuris mane aktyviai palaiko.

Be to, po daugiau nei dvejų metų pandemijos norėčiau vėl pradėti dirbti viešųjų ryšių srityje. Žinoma, tam reikia ilgesnio pasiruošimo laikotarpio, tačiau pirmieji dalykai jau pradėti.

Pavyzdžiui, mes, t. y. Šteinfurto apskrities lygių galimybių komisarai, organizuosime renginių ciklą tema “Moterų karjera ir finansai”. Šiuo metu planuojama surengti keturis renginius tokiomis temomis kaip “Mini darbo galimybės ir rizika”, “Moterys ir finansai”, taip pat “Derybos dėl pirmosios darbo sutarties ar atlyginimo”. Ateinančiais metais planuojame išplėsti šį renginių ciklą.

Vienas iš projektų, prie kurio daug dirbau, ypač pastarosiomis dienomis, yra kampanija “Luisa yra čia!”, kuri buvo parengta prieš pandemiją bendradarbiaujant su Moterų konsultavimo centru. “Luisa yra čia!” yra prevencinės kampanijos “Švęsk saugiai” dalis ir siūlo tiesioginę pagalbą moterų ir mergaičių seksualinio priekabiavimo atvejais. Čia mes vėl kreipsimės į vietinius gastronomijos specialistus, juos supažindinsime su šia tema ir apmokysime. Dabar vasara ir žmonės nusiteikę linksmintis, tad laikas tam tinkamas.

Taigi, kokius svarbius klausimus turite spręsti artimiausiu metu?

Tiesą sakant, yra daug klausimų, kuriuos reikia spręsti. Manau, kad vienas iš svarbių dalykų – sugriauti tipinius berniukų ir mergaičių vaidmenis, kurie jau egzistuoja vaikystėje. Pavyzdžiui, kai vaikų darželyje paprašoma nupiešti žmogų, skrendantį lėktuvu, piešiami beveik vien pilotai. Kita vertus, moterys pilotės piešiamos retai, jei apskritai piešiamos. Jei nesugriausime šių pasenusių vaidmenų modelių, leisime daryti įtaką karjerai ir šeimos planavimui – dažnai neigiamą. Todėl galėčiau įsivaizduoti bendradarbiavimą su Reino mokyklomis ar vaikų darželiais sprendžiant šią problemą.

Kitas mano rūpestis – patarti moterims, kaip formuoti savo gyvenimo planus. Kaip visi žinome, skirtingi gyvenimo planai atsispindi ne vėliau kaip pensijos. Norint kovoti su skurdu senatvėje, būtų prasminga ir pageidautina, kad poros gerai apgalvotų savo profesinę ateitį prieš šeimos kūrimą ir jo metu. Šiame kontekste puikiai tinka pirmiau minėtas renginių ciklas “Moterys ir darbas”.

Man taip pat svarbi “šeimos ir darbo derinimo” tema, pavyzdžiui, “vadovavimo ne visą darbo dieną” aspektas. Nes tai gali būti naudinga ir moterims, ir vyrams. Ypač atsižvelgiant į kvalifikuotų darbuotojų trūkumą ir demografinius pokyčius, įmonės, kaip ir mes, miesto administracija, turi išnaudoti gerai parengtų darbuotojų potencialą ir stengtis juos išlaikyti ilgą laiką. Čia gali būti naudojamos protingos koncepcijos, skirtos valdymo užduotims atlikti ne visą darbo dieną.