Naujienos

Personalo skyrius Ukraina, kuris turi būti įsteigtas

Šteinfurto apygarda teikia informaciją apie konfliktą Ukrainoje

Šteinfurto rajonas. Šteinfurto apygarda imasi priemonių kontroliuoti ir koordinuoti gyventojų pagalbos pasiūlymus. Šiuo tikslu apygarda įsteigs “Ukrainos personalo padalinį”, kuriam vadovaus civilinės saugos vadovas Dr. Karlheinzas Fuchsas ir kuris tarnaus kaip kontaktinis punktas piliečiams. Kontaktiniai duomenys netrukus bus paskelbti rajono interneto svetainėje(www.kreis-steinfurt.de/ukraine).

“Iš ankstesnių krizių žinau, kad mūsų regione yra didelis noras padėti, – sako apygardos administratorius Dr. Martinas Sommeris. Kad būtų galima tikslingai ir atsižvelgiant į poreikius valdyti galimus pagalbos pasiūlymus ir kartu nepamiršti piliečių apsaugos, jie turėtų vadovautis šiais punktais:

  1. Reikia skubiai susilaikyti nuo savo ar kitų asmenų organizuojamų kelionių į Ukrainos pasienį siekiant paimti pabėgėlius ir vežti juos į rajoną. Šiuo metu atvykstantys pabėgėliai priimami ir registruojami prie nacionalinių sienų, kad būtų galima organizuoti tolesnį apgyvendinimą, o pagalbos organizacijos teikia paramą. Iš Vokietijos pusės bus vykdoma centrinės valdžios kontrolė ir koordinavimas.
  2. Visų susijusių veikėjų sutarimu, šiuo metu nėra būtina teikti paramą natūra pabėgėliams karo ir krizės regione. Akivaizdu, kad pagrindinės pabėgėlių tikslo valstybės ir jų pilietinės visuomenės veikėjai šiuo metu pakankamai tenkina jų poreikius.
  3. Visi, norintys paaukoti pinigų, turėtų tai padaryti per žinomas pagalbos organizacijų aukų sąskaitas.

Šiuo metu Šteinfurto apygarda laukia tik pavienių atvykstančių žmonių arba nedidelių grupių ir šeimų, kurios į Šiaurės Reino-Vestfalijos žemę iš Ukrainos atvyksta dėl giminystės ryšių ir privačių ryšių. Tačiau, atsižvelgiant į tolesnę raidą, ateityje taip pat galimas valstybinis pabėgėlių paskirstymas. Europos Sąjunga, federalinė vyriausybė ir Šiaurės Reino-Vestfalijos žemė nedelsdamos priims reikiamus teisės aktus, kad procedūra būtų tvarkinga.

Būtinos pabėgėlių apgyvendinimo, priežiūros ir paramos priemonės bus centralizuotai valdomos federaliniu ir žemių lygmeniu. Vis dėlto, atsižvelgdamas į galimą situacijos pablogėjimą, apygardos administratorius Dr. Sommeris tiesiogiai kreipiasi į piliečius: “Jei turite privačių būstų pabėgėlių šeimoms, atsargumo dėlei praneškite apie tai savo miesto ar savivaldybės administracijai.

Šteinfurto apskrities savivaldybės integracijos centras (KI) ruošiasi padėti atvykstantiems karo pabėgėliams – taip pat ir teikiant vertimo paslaugas(www.kreis-steinfurt.de/sprachmittlerpool).

Asmenų, kurie jau atvyko iš Ukrainos kaip pabėgėliai ir rado apgyvendinimą Šteinfurto apskrityje, prašome kreiptis į Ukrainos personalo skyrių. Taip galima su jais susisiekti ir suteikti jiems informaciją visais svarbiais klausimais bei pasiūlyti paramą. Federalinė vidaus reikalų ir vidaus reikalų ministerija teikia informaciją svarbiausiais su užsieniečių teise susijusiais klausimais adresu: https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/faqs/DE/themen/ministerium/ukraine-krieg/faq-ukraine-artikel.html.