Nieuws

100ste verjaardag van de Republiek Turkije

Nuotraukoje (iš kairės): Trakų rajono savivaldybės vicemerė Jolanta Abucevičienė, Lietuvos Respublikos Seimo narė Edita Rudelienė, Trakų rajono savivaldybės mero patarėja Evelina Kislych-Šochienė.

Op 29 oktober is het 100 jaar geleden dat de Republiek Turkije werd opgericht. Op deze dag in 1923 riep de leider van het land, Mustafa Kemal Atatürk, officieel de oprichting uit van de Turkse Republiek in Ankara, de nieuwe hoofdstad.

Op uitnodiging van de Turkse ambassadeur in Litouwen, Gorkem Baris Tantekin, vertegenwoordigde viceburgemeester Jolanta Abucevičienė de gemeente Trakai op het jubileumevenement in het Grand Hotel Kempinski Vilnius. Ook aanwezig was lid van de Seimas van de Republiek Litouwen, Edita Rudelienė.

In 2006 werd er een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeenten van het district Trakai en Alanya (Turkije), wat het begin markeerde van een prachtige vriendschap tussen de twee partnersteden. Al meer dan dertien jaar is deze vriendschap onlosmakelijk verbonden met de deelname van delegaties van de partnersteden aan stadsfeesten, ontmoetingen en uitwisselingen van schoolkinderen. De gemeente Trakai werkt samen met Alanya op het gebied van cultuur, toerisme, sport, zaken en andere gebieden van wederzijds belang.