Nieuws

Onafhankelijkheidsdag van Litouwen in Lentvaris

Op 11 maart 2024 is het 34 jaar geleden dat de Litouwse Hoge Raad – de Gereconstitueerde Seimas – aankondigde dat Litouwen weer onafhankelijk zou worden. Het Cultureel Centrum Lentvaris nodigt u uit om deze belangrijke dag, de Dag van het Herstel van de Litouwse Onafhankelijkheid, samen te vieren en vastberaden verder te gaan naar de toekomst van een onafhankelijk Litouwen.

Programma van de viering van de Dag van het Herstel van de Onafhankelijkheid van Litouwen in Lentvaris:

  • 12:00. 12:00 – Lentventura Dag, 12:00 – St. 12:00 – Mis bij de Aankondiging van de Heer in Lentvaris. 12:00 in de Kerk van de Heilige Maagd Maria van Lentvaris.
  • 13:30 uur. 11 maart concert “I am your freedom” in het Cultureel Centrum van Lentvaris.

Tijdens het concert worden de mooiste Litouwse liederen uitgevoerd door solisten van de zangstudio “All Stars” en studenten van de afdeling podiumkunsten van de Faculteit der Kunsten en Creatieve Technologieën van het Vilnius College (muziekdirecteur Elizabeth Olshey). De gasten uit Oekraïne – de circusstudio “Argo” (directeur Oksana Gurieva) – zullen een uitzonderlijke voorstelling geven. Het evenement is gratis toegankelijk.

Laten we het nationale bewustzijn, burgerschap en patriottisme van onze jongere generatie ontwikkelen door te bewijzen dat Litouwse feestdagen feestdagen voor ons allemaal zijn. Laten we de Onafhankelijkheidshersteldag van Litouwen vieren, onszelf versieren met de kleuren van de driekleur en actief deelnemen aan evenementen!

Informatie van Lentvaris Cultuurcentrum