Nieuws

Tentoonstelling “Matchbox & Wirklichkeit” in de kunsthal Bernburg

Michael Fischer-Kunst

Tot zum 15.10.2023

Michael Fischer, Künstlername Michael Fischer-Art, heeft een opleiding gevolgd als Maurer und Maler, werkte als Hausmeister und Krankenpfleger in de Psychiatrie, kreeg na de Wende een Abitur en studeerde van 1992 tot 1997 aan de Hochschule für Graphik und Buchkunst in Leipzig. Der Künstler arbeitet mit sehr starken Farben auf großen Flächen, verwendet einfache Strukturen und zeichnet teils comicartige Figuren aber auch z. B. realistische Portraits.Hij is bekend om zijn sozialkritische thema’s (Tibet, Afrika) en zijn grote Gebäudebemalungen. Zijn sculpturen zijn gemaakt uit Eisen en gestaltet uit Schrott (Panzer, Auto’s). Zijn contacten zijn wereldwijd verspreid, omdat hij veel reist en goede contacten heeft met de politiek. Internationaal heeft hij iets meer dan 100 gebouwen gebouwd en hij heeft steeds nieuwe wensen.