Nieuws

Vrijer bewegen in Trakai – evenementen in het kader van de Europese mobiliteitsweek

Beweeg je vrijer in Trakai: welkom bij de evenementen van de Europese Mobiliteitsweek!

Trakai De Europese Mobiliteitsweek, een duurzame mobiliteitscampagne op initiatief van het Ministerie van Milieu, nodigt je uit om je vrijer te bewegen in Trakai van 18-22 september.

PROGRAMMA:

✔ 18-20 september. Het Trakai Public Health Office nodigt je uit in het Trakai Culture and Art Centre (Vytauto str. 69) voor een full-body oefening om 12.00 uur.

✔ 22 september, 17.00 – Nordic Walking met Nordic poles. Start bij het Trakai Cultuur- en Kunstcentrum (Vytauto str. 69).

✔ Op 22 september om 17.15 uur genieten de deelnemers van muziek van de studenten van de kunstschool in de Karaimstraat, nu autovrij.

** Als je naar Trakai gaat, kies dan een alternatief vervoermiddel – trein, fiets, bus, scooter – in plaats van een auto, of vervolg je reis te voet.

Vergeet niet de culturele bezienswaardigheden te bezoeken:✔ de vernieuwde tentoonstelling van het S. Shapshal Karaitisch Volksmuseum (22 Karaim Street). Het zal vijf dagen per week van woensdag tot zondag (behalve op feestdagen) geopend zijn voor bezoekers. Tot 30 september is de tentoonstelling gratis toegankelijk.

✔ Bezoek de Vytautas de Grote waterkant (Karaimų str. 57A), waar je kunt genieten van het uitzicht op het kasteel van Trakai en de meren.

❗ BELANGRIJK. De oefeningen vinden binnen plaats naast het Trakai Cultuur en Kunst Centrum (Vytauto str. 69) in geval van slecht weer. Vooraf inschrijven is verplicht via