Nieuws

Nationale Dag: Herdenking van de Litouwse vrijheid 

VERKEER. 16 februari is een speciale dag voor de Litouwse natie en de hele staat. 16 februari 1918. Leden van de Raad van Litouwen ondertekenden in Vilnius een document waarin wordt verklaard dat Litouwen de onafhankelijke staat Litouwen herstelt, die om democratische redenen is opgericht, met Vilnius als hoofdstad, en deze staat scheidt van alle betrekkingen tussen staten die met andere naties bestonden.

De wet van 16 februari werd de basis voor de vereniging van het volk dat streed voor een vrij en onafhankelijk Litouwen. Daarom nodigt de stad Trakai alle burgers uit om samen te komen en de overwinning en de vrijheid van Litouwen te herdenken door deel te nemen aan de evenementen op 16 februari.

De volgende evenementen zijn gepland voor 16 februari in Trakai zelf:

10.00 uur: Symbolische 16-kilometerloop, start vanaf het Trakai Cultuurpaleis.

12:00: Mis in de Basiliek van St. Mary in Trakai

14.00 uur: Concert van het Vilniuskoor en uitreiking van de Vytautas-medailles aan verdienstelijke burgers in het Cultuurpaleis van Trakai.