Nieuws

TRAKAI OUDE STAD – ZONDER AUTO’S

Nuotraukoje: Karaimų gatvės humanizavimo projekto vizualizacija.  Trakų rajono savivaldybės informacija

De Karaimu straat – onderdeel van de oude binnenstad van Trakai en een van de grootste trekpleisters van het hele district Trakai – wordt vanaf 4 september een voetgangersstraat. Deze bezienswaardigheid, die zich onderscheidt door haar authenticiteit en geschiedenis en die de tradities van het Karaïtische volk weerspiegelt, niet alleen in haar architecturale maar ook in haar culturele en culinaire erfgoed, verandert haar imago.

Om bezoekers en bewoners aan te moedigen dit deel van de oude binnenstad van Trakai te herontdekken, niet alleen door er doorheen te rijden naar het eilandkasteel van Trakai, is besloten om het autoverkeer er te beperken en voorrang te geven aan voetgangers en fietsers. Hiertoe werd een project voor de humanisering van de Karaimų Straat voorbereid, werden de oplossingen voor de organisatie van het verkeer en de implementatie van andere duurzame mobiliteitsmaatregelen herhaaldelijk gepresenteerd en besproken met het publiek, rekening houdend met de inzichten en opmerkingen van de inwoners van Trakai.

Om te zorgen voor veilige en comfortabele omstandigheden voor voetgangers en milieuvriendelijke personen die kiezen voor duurzame mobiliteitsmaatregelen om het nationale, historische en culturele erfgoed van het centrale deel van Trakai te leren kennen, en om het beeld van de oude binnenstad van Trakai als een chaotische parkeerplaats te laten varen, zal vanaf 4 september het verkeer van motorvoertuigen in de Karaimų Straat vanaf Šv worden beperkt. Het verkeer in de Kara-straat zal worden beperkt vanaf de Kara-straat tot aan de Castle Lookout. Op 28 en 29 augustus worden horizontale straatmarkeringswerkzaamheden uitgevoerd, waarbij het verkeer tijdelijk wordt beperkt van 8.00-17.00 uur.

Het verkeer door de Oude Stad – het bovengenoemde deel van de Karaimų Straat – zal onbeperkt zijn voor de bewoners van deze straat en voor speciale en dienstvoertuigen, zoals bepaald door de verkeersveiligheidsvoorschriften, en zal worden voorzien van middengeleiders.

We nodigen iedereen die naar Trakai komt uit om te kiezen voor het openbaar vervoer of om hun auto achter te laten op de gratis parkeerplaatsen bij de toegangswegen tot de stad – Vilniaus Mažoji str. 2A (vlakbij de Trakai markt), Senkelio str. of Karaimų str. 99C en 99B en hun reis te vervolgen met de stadsbus. Als je met de auto de stad in moet, kun je parkeren op de betaalde parkeerterreinen van de stad.