Nieuws

De spannende reis naar de partners

Reis van de jumelagevereniging naar Trakai in Litouwen van start gegaan

Rheine/Trakai. Vol spanning begonnen de deelnemers maandagochtend aan de burgereis naar Litouwen. Wolfgang Nehus had deze reis opnieuw georganiseerd voor de jumelagevereniging van Rheine. Het hoogtepunt zal de deelname aan de viering van het jubileum zijn. Trakai kijkt terug op 700 jaar geschiedenis en viert deze speciale verjaardag op 8 september.

Na de start op het Emstor-plein om 4.20 uur bereikte de groep na een lange reis de veerboot Puttgarden-Rödby in Denemarken. Op de terugreis in Denemarken werd de Öresundbrug overgestoken.

De Öresundbrug is ‘s werelds langste tuibrug voor gecombineerd weg- en spoorwegverkeer. Samen met de Drogden-tunnel en het kunstmatige eiland Peberholm vormt hij de Öresund-tolverbinding, die de Deense hoofdstad Kopenhagen met Malmö in Zweden verbindt en zo een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontsluiting van de Öresund-regio. De grens loopt 883 meter ten westen van het westelijke pylonenpaar en wordt aangegeven door borden die bij de dichtstbijzijnde portaalbrug staan. De brug is op 1 juli 2000 opengesteld voor het verkeer. De totale lengte van de brug bedraagt 7845 meter.

In Zweden werd de reis voortgezet naar de haven van Karlshamn waar de veerboot M/V Prins Richard wachtte voor de overtocht naar Kleipeda in Litouwen.

De deelnemers brachten de nacht op de veerboot door, zodat zij goed uitgerust aan de tweede dag van de reis konden beginnen.