Nieuws

Ongeveer 11 300 huishoudens zullen vanaf eind 2022 gebruik kunnen maken van snellere verbindingen

Op schema: districtsbestuurder Markus Bauer en burgemeester Dr. Silvia Ristow bezoeken de glasvezelbouwplaats van Telekom.

De glasvezeluitbreiding van Telekom in Bernburg (Saale) draait op volle toeren. Burgemeester Dr. Silvia Ristow heeft dit nu met eigen ogen kunnen zien tijdens een bezoek aan de bouwplaats. Vanaf eind 2022 kunnen de snelle verbindingen tot 1.000 megabit per seconde (Mbit/s) worden gereserveerd. Telekom legt in totaal ongeveer 116 kilometer glasvezel aan en installeert 96 nieuwe netwerkverdelers. Ongeveer 11.300 huishoudens zullen hiervan profiteren.

De bewoners moeten echter tijdig actie ondernemen om te voorkomen dat de uitbreiding aan hun eigen huis of flat voorbijgaat. Bij dit uitbreidingsproject eindigt de glasvezelkabel niet langer in de verdeelkast langs de weg, maar moet hij tot in het gebouw worden getrokken. Hiervoor hebben we de toestemming van de eigenaar nodig. Huurders kunnen dit ook in gang zetten door contact met ons op te nemen. Anders wordt de glasvezelkabel langs het huis geleid.

“Het is goed dat de uitbreiding zo snel vordert”, zegt Dr. Silvia Ristow, burgemeester van Bernburg (Saale). “Onze burgers en onze bedrijven kunnen nauwelijks wachten. Snel internet is nu essentieel voor wonen en werken in Bernburg (Saale)”.

Districtsbestuurder Markus Bauer zegt: “Snelheid bij de uitbreiding vereist een hoge mate van betrokkenheid. Wij zijn dan ook alle partners dankbaar die de inzet van het district voor landelijke breedbanddekking ondersteunen. Met de recente aankondiging van de bedrijfsschikking zien we dat snel internet een doorslaggevende vestigingsfactor is. En de voorwaarde om ons landelijk gebied tussen Maagdenburg en Halle te laten uitgroeien tot een smart.regio. Omdat slimme mensen denken en willen dat het leven ook buiten de grote steden de moeite waard blijft.”

Axel Wenzke, Group Representative and Spokesman van Telekom Deutschland bedankt de stad en het district voor de goede samenwerking en voegt eraan toe: “Met dit krachtige en veilige glasvezelnetwerk zijn de burgers van Bernburg goed voorbereid op het digitale tijdperk.”

“Onze glasvezeluitbreiding in Bernburg (Saale) is een aanbod aan alle huiseigenaren in het uitbreidingsgebied: vandaag nog gratis upgraden naar de nieuwste breedbandtechnologie en de waarde van het eigen bezit verhogen. Zij hebben ook de mogelijkheid gebruik te maken van digitale toepassingen zoals gelijktijdige videostreaming en thuiswerken,” zegt Roland Voigt, Regional Manager van Deutsche Telekom.