Nieuws

VRACHTWAGEN MET 20 TON SOLIDARITEIT VERTROKKEN NAAR OEKRAÏNE

Een vrachtwagen geladen met 20 ton solidariteit is donderdag uit Leiria vertrokken naar Oekraïne, in het kader van de campagne om goederen in te zamelen ter ondersteuning van de bevolking van dat land, dat dramatische momenten doormaakt na de militaire invasie door de Russische Federatie. De vrachtwagen heeft een lading van 32 dozen met hygiënische artikelen, 394 met thermokleding, 138 met levensmiddelen, 47 met gezondheidsartikelen en 17 met accessoires, in totaal 26 pallets.Bij het vertrek wees de burgemeester van Leiria, Gonçalo Lopes, op de “buitengewone gehechtheid die in Leiria is geregistreerd” aan deze humanitaire hulpcampagne “Ik ben zeer ontroerd door deze golf van solidariteit in Leiria”, zei hij, waarbij hij benadrukte dat dit pas de eerste zending was, vooral omdat sinds het begin van de campagne al ongeveer 90 ton aan goederen is ingezameld. Meer informatie op https://www.cm-leiria.pt/…/ja-partiu-rumo-a-ucrania…