Nieuws

Oproep tot deelname aan de optocht en het podiumprogramma voor het 52e Bernburgse stads- en rozenfestival

Het 52e Stads- en Rozenfestival vindt plaats in Bernburg (Saale) van 3 tot 6 juni 2022. Om alle inwoners, bezoekers en gasten een onvergetelijk festivalweekend te bieden, zijn er weer topartiesten uitgenodigd voor een gevarieerd podiumprogramma en zijn er diverse activiteiten voor het hele gezin, culinaire kraampjes, de beproefde antiek- en vlooienmarkt en een showmanpark op het Rijnplein georganiseerd. Nog een van de jaarlijkse hoogtepunten van het evenement wil nu geregeld worden: de traditionele optocht door de binnenstad van Bernburg!

Dit jaar zal de optocht plaatsvinden op Pinkstermaandag 6 juni 2022, om 11.00 uur. Het zal de diversiteit van onze stad en de hele regio met zijn geschiedenis, tradities en talrijke bijzonderheden laten zien met behulp van voetgroepen, praalwagens, muziek, zang, dans, sportprestaties, affiches, vlaggen, trommels, kostuums en nog veel meer. Er zijn bijna geen grenzen aan je verbeelding.

Na de optocht krijgen verenigingen, groepen en instellingen die dat wensen de gelegenheid om zich te presenteren op het podium op de Karlsplatz tijdens het “Stad en Roos”-festival. Vanaf ca. 13.00 uur zal het podiumprogramma met uw bijdragen worden vormgegeven om de bezoekers van het festival een nog beter inzicht in onze regio te geven. Het is mogelijk een gewenste datum op te geven.

Laat uw creativiteit de vrije loop en verrijk met uw bijdrage zowel de optocht als het podiumprogramma van het 52e Bernburgse Stads- en Rozenfestival!

Als u vragen hebt of u uiterlijk op 22 april 2022 wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met mevrouw Antje Knaak:

Stad Bernburg (Saale) – Dienst school, cultuur en sportTel.: 03471 659-209
Schlossgartenstraße 16fax: 03471 659-301
06406 Bernburg (Saale)E-mail:

Datum referentie: 01.03.2022