Nieuws

“Reizen voor iedereen” voor jeugdherberg Bernburg

Op de foto (v.l.n.r.): Paul Koller, locoburgemeester van Bernburg (Saale), Dr. Jürgen Ude, staatssecretaris bij het ministerie van Economie, Toerisme, Land- en Bosbouw van de deelstaat Saksen-Anhalt, Patric Rödiger, directeur van de jeugdherberg Bernburg.

De staatssecretaris van Economische Zaken van Saksen-Anhalt, Dr. Jürgen Ude, overhandigde het certificaat aan Patrick Rödiger, bedrijfsleider van de jeugdherberg Bernburg, in het kader van het landelijke project “Reizen voor iedereen”.

“Als voormalige residentiestad biedt Bernburg zijn bezoekers een groot aantal mogelijkheden die altijd een reis waard zijn”, aldus staatssecretaris Dr. Ude. Naast de burcht Bernburg, ook wel “de kroon van Anhalt” genoemd, scoort Bernburg onder meer met het natuurpark “Unterer Saaletal”, de historische binnenstad en een bruisend stadsleven. “Iedereen moet de historische, culturele en landschappelijke diversiteit van de regio kunnen ervaren. Ook mensen met een handicap of speciale behoeften moeten onze populaire vakantieregio zonder beperkingen kunnen beleven. Toegankelijkheid is een belangrijk kwaliteitskenmerk dat het vakantiecomfort voor alle gasten verhoogt,” vervolgde staatssecretaris Dr. Ude.

Vorig jaar werd Bernburg (Saale) bekroond met de titel “1e barrièrevrije toeristische locatie in Saksen-Anhalt”. Voorwaarde hiervoor was een bepaald aantal van ten minste negen gecertificeerde etablissementen, hetgeen het basiskader vormt voor een vakantieaanbod dat geschikt is voor de doelgroep. Daartoe behoort ook de jeugdherberg van Bernburg, die als gemeentelijke voorziening al voor de tweede keer aan de kwaliteitsnormen van het project heeft voldaan. De jeugdherberg heeft onder meer traploze ingangen, brede deuren, grote bewegingsruimten, kamers met WC’s voor gehandicapten.