Nieuws

# Stolen memory

BERNBURG. De Herdenkingsplaats voor de Slachtoffers van de Nazi-Euthanasie toont vanaf 26 februari in samenwerking met het Archief Arolsen de tentoonstelling #Stolen Memory. Deze tentoonstelling van het Arolsen-archief gaat over de manier waarop mensen omgingen met hun “bezittingen”, de persoonlijke voorwerpen die ze moesten afstaan als ze in een concentratiekamp gevangen zaten.

De zoektocht naar de vroegere eigenaars of hun familieleden staat centraal in de openluchttentoonstelling. Daarnaast zijn videoportretten over levensverhalen en aandenkens toegankelijk via de app #StolenMemory. Bovendien biedt het Arolsen-archief via www.stolenmemory.org allerlei informatiemateriaal aan – van webverhalen tot animatievideo’s over individuele biografieën.

De tentoonstelling is tot 16 maart dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur in de Steinbrücke op de Karlsplatz.

De Arolsen Archieven zijn een internationaal centrum over nazi-vervolging met ‘s werelds meest uitgebreide archief over de slachtoffers en overlevenden van het nationaal-socialisme. De collectie met verwijzingen naar ongeveer 17,5 miljoen mensen maakt deel uit van het Documentaire Werelderfgoed van de UNESCO. Het bevat documenten over de verschillende groepen slachtoffers van het nazi-regime en is een belangrijke bron van kennis voor de hedendaagse samenleving. www. arolsen-archives.org

Foto referentie: Foto: arolsen-archieven