Nieuws

Dien nu voorstellen in voor de Cultuurprijs 2022

De Falkenhof – De kern van de stad Rheine. Hier wordt traditioneel de Cultuurprijs uitgereikt. De stad vraagt om suggesties. Foto: Gerd Cosse

Sinds 1979 wordt de cultuurprijs van de stad Rheine uitgeleend. De prijs, waaraan een bedrag van in totaal € 2.500 is verbonden, eert mensen die het culturele leven in onze stad op voortreffelijke wijze bevorderen, ondersteunen, verlevendigen of vormgeven. Dit kan het geval zijn op alle culturele gebieden zoals literatuur, uitvoerende of beeldende kunsten, muziek, dans en ook het behoud van de plaatselijke geschiedenis en gebruiken.

Wie de cultuurprijs krijgt beslist de cultuurcommissie van de stad Rheine in haar volgende vergadering, die waarschijnlijk in maart zal plaatsvinden. Daarom kunnen alle burgers van onze stad nog tot 28 februari hun suggestie naar de cultuurdienst van de stad Rheine sturen. Het voorstel moet natuurlijk niet alleen de naam van de mogelijke prijswinnaar bevatten, maar ook een motivering waarom juist deze persoon of groep de prijs zou moeten krijgen. Belangrijk is ook dat de voorgestelde personen of groepen met hun culturele prestaties of in hun persoon een band met Rheine moeten hebben.

Voorstellen kunnen onmiddellijk worden toegezonden aan de stad Rheine, Kulturservice, Klosterstr. 14, 48431 Rheine, e-mail: . Nadere informatie over de Cultuurprijs en de actuele richtlijnen zijn ook te vinden op de homepage www.rheine.de – trefwoord: Cultuurprijs.