Nieuws

Rozenfestival met fietsgroep uit Rheine

78 bladzijden met veel informatie, data en nuttige tips: De toeristische gids 2022/23 van de stad Bernburg is nu verschenen. De brochure bevat ook een adressenbestand van de gastheren en een stadsplattegrond. Het boekje is ook te downloaden op de homepage van de stad Bernburg.

Een blik op de evenementenkalender leert dat het aanbod in het tweede kwartaal alleen maar zal toenemen. Zo zal de speciale tentoonstelling “Hen Stars” op 10 april met een gala in het Kurhaus worden gevierd. De tentoonstelling zelf loopt dan nog tot de zomer in de Kunsthalle Bernburg.

30 april en 1 mei staan in het teken van de 126e roeiregatta op de rivier de Saale en de middeleeuwse markt van Bernburg op de binnenplaats van het kasteel. Van 2 tot 5 juni vindt in het centrum van de stad het traditionele Rozenfestival plaats. Er wordt ook een groep fietsers uit de zusterstad Rheine verwacht.

Een gedenkdag in de stad Bernburg heeft momenteel een bijzondere betekenis gekregen: 300 jaar geleden introduceerde de Plötzkau-arts Johann Theodor Eller (later directeur van de Berlijnse Charité) in Anhalt-Bernburg de “pokkenvaccinatie”, een voorstadium van de beschermende vaccinatie. De staat is een pionier in de strijd tegen pokken.

Bron:
www.bernburg.de/media/artikel/1011935-tourismusfuehrer-2022-2023-fuer-bernburg/tourismusfuehrer_2022-23.pdf