Naujienos

Jūs palikote pėdsakus

Für 50-jähriges ehrenamtliches Engagement wurden Heinz Thalmann (5.v.r.) sowie für 25-jährige ehrenamtliche Tätigkeit Beate Kloos (6.v.l.), Hermann Schnoor (3.v.l.) und Tuula Herrmann (4.v.l.) vom Caritas-Vorstand, Leitungen und den Ehrenamtsbegleitungen geehrt.

Ilgalaikis lojalumas: “Caritas” savanoriai pagerbti už 25 ir 50 metų darbo stažą

Rheine.cpr. Per nuotaikingą šventę Caritas namų koplyčios kambaryje buvo pagerbti trys asmenys, kurie 25 metus ir vienas asmuo, 50 metų savanoriškai įsipareigojęs Caritas Rheine. Sveikinimo kalboje “Caritas” valdybos narys Dieteris Fühneris padėkojo savanoriams už jų ilgametį atsidavimą. “Į savanorišką darbą atsinešate savo optimizmą, tikėjimą žmonių gebėjimais ir patirtį”, – sakė Fühner.

Bendrijos Caritas skyriaus vadovė Elke Zeitner papasakojo apie likusią programos dalį. Šventę muzikaliai lydėjo “Caritas” asociacijos būsto konsultacijų darbuotojos Elisabeth Nagelschmidt atliekamos dainos, kuri jau pirmąja daina simboliškai “prapliupo raudonų rožių lietumi” ir sukūrė garbingą nuotaiką.

Atitinkami savanoriai pasakė pagiriamąsias kalbas ir labai asmeniškose, jaudinančiose kalbose apibūdino, kiek daug širdies, sielos ir asmeninio atsidavimo savanoriai įdeda į savo darbą. Beate Kloos (Sriubos virtuvė ir dekanato Caritas konferencija) bei Hermann Schnoor ir Tuula Herrmann (ekumeninė ambulatorinė ligoninė) buvo pagerbti už 25-erių metų darbą. Heinzas Thalmannas, kaip šventasis Mikalojus, 50 metų dirbo savanorišką darbą, be kita ko, Dreikönigs vaikų darželyje. Už šį ypatingą “lojalumą” Thalmannas buvo apdovanotas auksiniu “Caritas” garbės ženklu.

Šiais metais bus pagerbta dar 16 Caritas Rheine savanorių, kurie garbingai dirbs savo veiklos srityse ir įstaigose.