Naujienos

Švęskite kartu taikiai

Zahlreiche Besucherinnen und Besucher feierten am Samstag beim Fest der Kulturen und verfolgten begeistert das interkulturelle Bühnenprogramm.

Kultūrų festivalis Caritas S. Antonio centre Rheine

Rheine. cpr. “Švęsti kartu taikoje”. Rheine Tokiu šūkiu šeštadienį vyko tradicinis kultūrų festivalis, surengtas “Centro S. Antonio”, Caritas tarpkultūrinių susitikimų centre. Jau daugelį metų Centro S. Antonio yra vieta, kurioje kartu gyvena ir švenčia įvairių kultūrų atstovai iš visų žemynų. RheineKultūrų festivalis visiems suinteresuotiems asmenims iš ir aplinkinių vietovių suteikia galimybę užmegzti dialogą su daugybe skirtingų žmonių.

Džiaugiamės sėkmingu vakaru ir tarpkultūriniu dialogu. Rheine Rheine Rheine(iš kairės) Stefan Gude ir Elke Zeitner (abu Caritas ), Mano Murali (Miesto integracijos taryba ), Birgitt Overesch (mero pavaduotoja) ir Wiebke Gehrke (miestas ).

RheineFestivalį oficialiai atidarė “Caritas” Asociacijų politikos ir komunikacijos vadovas Stefanas Gude .”Visada labai malonu ir ypatinga matyti tiek daug žmonių iš tiek daug skirtingų kultūrų.Tai geriausias pavyzdys, kaip taikus ir draugiškas sugyvenimas veikia ir yra praktikuojamas kasdieniame gyvenime”, – sakė Š. Gude. RheineSveikinimo kalbose mero pavaduotoja Birgitt Overesch ir miesto integracijos tarybos pirmininkas Mano Murali pabrėžė, kad daugybė grupių ir organizacijų, dalyvaujančių migrantų integracijos procese, gerai bendradarbiauja. Prieš tai jauniesiems lankytojams buvo pasiūlyta spalvinga scenos programa su mažaisiais šokėjais.Taip pat buvo galima pasidaryti makiažą ir persirengus pasidaryti smagią savo ir savo draugų bei šeimos narių nuotrauką. Pažvelgus į likusią programos dalį tapo aišku, kad apie tarpkultūriškumą Centro centre ne tik kalbama, bet jis suvokiamas kaip praturtinimas ir atitinkamai išgyvenamas.Visą vakarą lankytojų laukė Centro S. Antonio įsikūrusių asociacijų ir grupių pasirodymai, kurios parengė puikią šokių ir dainų programą.Įvairių tautų artistai demonstravo savo įgūdžius ir kvietė žiūrovus prisijungti.Tarpkultūrinį dvelksmą dovanojo asociacija “Kulturhaus Neubürger”, Vokietijos ir Tamilų kultūros ir sporto asociacijos šokėjai, ukrainiečių muzikantai, vokiečių ir portugalų choras “Alegria”, tarptautinė grupė “SAZ”, taip pat egiptiečių Tanoura šokėjas Elsayed Mohamed Morsi ir šokių grupė iš Mitte 51. Publikuota pagal Maisto ir gėrimų taip pat netrūko.Rheine Buvo galima paragauti įvairių šalių tarptautinių kulinarinių delikatesų – nuo egzotiškų prieskonių iki tradicinių patiekalų – kiekvienas galėjo rasti kažką sau. “Tai buvo sėkmingas vakaras su daugybe tarpkultūrinių susitikimų, šokių ir skatinančių pokalbių”, – apie festivalį pasakojo Caritas migracijos ir integracijos skyriaus vadovė Elke Zeitner.Rheine” tai miestas, kuris garsėja savo įvairove ir atvirumu. kultūrų festivalis – tai puiki galimybė išgyventi ir patirti šias vertybes. jis suteikia galimybę griauti prietarus, skatinti tarpkultūrinį dialogą ir užmegzti naujų pažinčių. Šiandien šventėme kartu ir taikiai.”