Naujienos

Mokyklinis menas Emsgalerijoje

Bei der Eröffnung (v.l.):  Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann, Jan-Chrstioph Tonigs (Betriebsleiter Stadtkultur Rheine) und Patrick Stürmer (Centermanager Emsgalerie).

Rheine. Rheine Rheine Septintą kartą bendradarbiaujant su “Stadtkultur” Emsgalerijoje bus eksponuojami moksleivių darbai. Pasiruošimas prasidėjo praėjusį rudenį, kai kartu su partneriais iš Bentlage vienuolyno ir savivaldybės muziejų bei dalyvaujančiais dailės mokytojais buvo nuspręsta pasirinkti temą “Upėje – vanduo kaip įkvėpimas mene”, dar nežinodami, kad kalėdiniai potvyniai vėl privers projektą iškelti į pirmą planą.

Emsgalerijoje žvilgsnis į viršų rodo, kokia akivaizdi meno parodos tema: Margriet Smulder lubų meno kūrinį “Svajojimas į mėlynę” įkvėpė Emso upės tėkmė.

RheineŠiemet parodoje dalyvauja šešios mokyklos: profesinė mokykla , Emslando gimnazija, Josefo Pieperio mokykla, Nelsono Mandelos mokykla, Koperniko gimnazija ir Arnoldo Janseno gimnazija. Mokiniai sulaukė papildomo kūrybinio indėlio, kai dirbtuvėse apsilankė du menininkai: Barbaros Schmitz-Becker (jos darbai nuo rugpjūčio pabaigos bus eksponuojami Bentlage vienuolyne) ir Ute Seiffert kūryboje vanduo atlieka svarbų vaidmenį ir kaip meninė priemonė, ir kaip tema. Jos mokiniams pateikė įdomių ir įkvepiančių įžvalgų apie savo kūrybą. Savivaldybės muziejai savo ruožtu atvežė tematiškai itin gerai pritaikytas parodas “Baseine” ir “Emso vaizdai” ir galėjo vaizdžiai pristatyti šią temą dalyvaujančioms mokyklų klasėms ekskursijose ir edukacinėse programose.

Rezultatas – dar viena nuostabi paroda su labai skirtingais meniniais požiūriais ir išraiškos formomis, kurią Emsgalerija surengė su dideliu dėmesiu detalėms ir atitinkamomis pastangomis. RheineParodą praėjusį trečiadienį 12 val. atidarė s meras Dr. Peteris Lüttmannas. Per ekskursiją po parodą savo žodį tarė ir joje dalyvavę moksleiviai, pristatydami savo darbus ir jų sukūrimo būdus. Darbai Emsgalerijoje bus eksponuojami kasdien nuo 8 iki 20 val. iki rugpjūčio 10 d.