Naujienos

“Tai buvo puiki patirtis”

"Schichtwechsel": Verabschiedung der ersten drei Praktikanten und Begrüßung des neuen Trios durch Bürgermeister Peter Lüttmann und Reiner Wellmann im Rathaus. (Eine Praktikantin war leider schon abgereist).

Leiria Dešimties savaičių stažuotės dvynių miesto jaunimui baigtos

Rheine. Leiria Jau kelias dienas jie grįžo į savo gimtąjį miestą: Fabiana, Ines ir Joao. Rheine Dešimt savaičių jie svečiavosi miesto susigiminiavimo asociacijoje, kad įgytų darbo patirties įvairiose vietose. Rheine Nuo sausio iki kovo mėnesio trys jaunuoliai iš Escola Secundaria Francisco Rodrigues Lobo mokyklos atliko pirmąją praktikos dalį iki kovo vidurio. Leiria Kaip ir ankstesniais metais, miesto partnerystės asociacija suteikė galimybę šešiems jaunuoliams iš Portugalijos susigiminiavusio miesto susipažinti su darbo pasauliu kitoje Europos šalyje ir įgyti patirties pagal Europos Erasmus programą. “Visiems dalyviams tai buvo varginantis, sudėtingas, bet kartu ir labai malonus laikas”, – apibendrina Reineris Wellmannas, miestų partnerystės asociacijos pirmininkas. LeiriaJaunuoliai išskrido namo su daugybe teigiamų įspūdžių savo bagaže. “Tai buvo puiki patirtis”, – tokia buvo bendra išvada per baigiamąjį susitikimą.

Jao (r.) su Iris ir Thorstenu Grünbergais jautėsi tarsi didelės šeimos narys.

“Čia jaučiausi tarsi didelės šeimos narys!” Joao Borgesas sako didžiulį komplimentą kavinės “Echtzeit” savininkams Iris ir Thorstenui Grünbergams. Jis taip pat tai sako ir komandai, kurioje dirbo dešimt savaičių. “Jis buvo puikus komandos žaidėjas, ryžtingas ir norintis mokytis”, – giria aštuoniolikmetį Iris Grünberg. “Visada turėjome gerą jausmą, kad galime juo pasikliauti”, – tęsia I. Grünberg. Joao netgi paklausė, ar galėtų grįžti antrąjį pusmetį, kad užsidirbtų pinigų studijoms. Grünbergai mielai sutiko, tačiau yra viena problema: Joao vis dar turi Brazilijos asmens tapatybės kortelę. O ES nėra taip paprasta gauti darbą, net jei jis trunka tik kelis mėnesius…

Inesai tvirtai pritarė Ralfas Kampas.
Fabiana Europe Direct centre su vadybininku Franku Šmitu.

Rheine Ines ir Fabiana įgijo ir kitos patirties televizijoje “TV Jahn” ir “Europe Direct” centre Šteinfurto apygardos administracijoje. Pastarajame Fabiana Aragao daugiausia dirbo ruošdamasi Europos Parlamento rinkimams. “Apskritai Fabiana mums buvo labai naudinga. Be to, kad ji puikiai ir patikimai padėjo daugelyje Europos Parlamento rinkimams skirtų renginių, jos buvimas apskritai buvo naudingas bendradarbiavimui Kultūros biuro komandoje”, – praneša “Europe direct” centro vadovas Martinas Schmittas.

Dinis (dešinėje) su Franku Tischneriu ir Aika Drescher (Vocational Training International).

Cristina Alvarez Blanco ir Dinis Antonio Caseiro iš karto pasuko į darbo pasaulį. Rheine Jie pradėjo stažuotis architektūros įmonėse , Ibbenbiureene ir Neuenkirchene. Vėliau jie perėjo į rajono amatininkų asociaciją. Be kita ko, Dinis dailidžių dirbtuvėse pagamino paveikslo rėmą ir šachmatų lentą, o Cristina kūrė spalvotus grafičius ir geometrines figūras. “Mūsų darbas – duoti jauniems žmonėms ką nors, ką jie galėtų pasiimti su savimi į kelionę”, – apibendrino rajono amatininkų asociacijos generalinis direktorius Frankas Tischneris. O kadangi abu praktikantai nori studijuoti interjero dizainą Portugalijoje, baigdamas jis patarė jiems prieš tai baigti atitinkamą amatininko praktiką – ir tik tada studijuoti. Beje, abu geriausiai įvertino rajono amatininkų asociacijos valgyklą, kurioje jie kasdien buvo svečiai. Catia Gomes dešimt savaičių stažavosi tiesiogiai miesto administracijoje, ypač statybos skyriuje.

“Norėtume padėkoti visoms įmonėms, valdžios institucijoms ir paslaugų teikėjams, kurie suteikė galimybę stažuotis. Leiria Taip pat norėtume padėkoti priimančioms šeimoms, priėmusioms jaunuolius per tokį ilgą laikotarpį”, – užbaigia Reineris Wellmannas. Rheine Leiria Mainais už tai jauni žmonės iš ir aplinkinių vietovių rudenį atliks praktiką įmonėse, esančiose ir aplinkinėse vietovėse. Miestų dvynių asociacija didžiuojasi šiuo puikiu europiniu bendradarbiavimu. “Tačiau pastarieji šeši mėnesiai mums parodė, kad tokias užduotis vargu ar galima atlikti savanoriškai. Todėl, jei norime tęsti stažuotes 2025 m., turėsime ieškoti naujų būdų, galbūt pasitelkdami vidurines mokyklas”, – apibendrina Wellmann.