Naujienos

Maudynės Falkenhofe

Paroda “Baseine” – dėmesys Carlo Mense paveikslui

Rheine Prasidėjo maudymosi lauke sezonas ir net Falkenhofo muziejuje šiuo metu galima atrasti maudyklas: tai leidžia padaryti nauja paroda viršutiniame Falkenhofo aukšte (grafikos kabinete). Rheine Parodos centre – garsaus reeno ekspresionisto Carlo Mense’s apie 1960 m. nutapytas paveikslas “Baseine”, kurį muziejui iš dailininko palikimo įsigijo jo našlė Vera Mense. Šis paveikslas, kurio ryškiaspalviai laukai primena mozaiką, Mense’s kūryboje užima ypatingą vietą kaip realistinė XX a. septintojo dešimtmečio kasdienybės scena. Po daugiau nei dvidešimties metų šis ypatingas kūrinys vėl eksponuojamas viešai. Be to, pristatomi lyginamieji Carlo Mense pavyzdžiai, taip pat su tema “Žmonės prie vandens” susiję dokumentai, grafikos darbai ir fotografijos.

RheineParodoje taip pat apžvelgiama plaukimo istorija prie . Tarp eksponatų – 1927 m. pastatytos Emso upės maudyklos planas, nubraižytas ranka, ir 1952 m. atidaryto atviro baseino Kopernikusstraße nuotraukos bei bilietai. Aiškėja, kad plaukimo istorija susijusi ne tik su sporto varžybomis, laisvalaikiu ir sveikatos apsauga: Rheine Tais laikais, kai ne visuose namuose buvo vonios kambariai, baseinai taip pat buvo naudojami asmens higienai ir švarinimuisi. RheineParodoje, pasitelkus daugybę r maudyklų pateiktų nuotraukų ir filmuotos medžiagos, tiesiamas tiltas į dabartį, t. y. į šių metų sausį atidarytą “Aqua Reni” maudyklą.

Tarp muziejaus saugyklų lobių, atkastų vasaros parodai Falkenhofe, yra ir Aleksejaus von Assaulenko aliejinės studijos, kuriose vaizduojamas Viduržemio jūros paplūdimio gyvenimas. Rheine Miesto archyvas , Siebengebirgsmuseum Königswinter, privatūs asmenys ir skulptorė Birgit Rehfeldt iš Ostfilderno taip pat remia pristatymą paskolomis, kurių “aukštyn kojomis apverstos maudyklės” žvelgia į temą iš visiškai naujos perspektyvos.

Paroda “Baseine. Carlo Mense paveikslas dėmesio centre” Falkenhofo muziejuje eksponuojama nuo dabar iki 2024 m. rugsėjo 15 d.

Darbo laikas: Antradienį-šeštadienį 14-18 val. ir sekmadienį 10-18 val.

Įėjimas nemokamas

Sekmadienis, gegužės 26 d. Trumpos ekskursijos po parodą su kuratore Christiane Kerrutt nuo 15 iki 17 val.

Rheine Informacija: Savivaldybės muziejų lankytojų biuras 05971 939 711