Naujienos

Pėsčiųjų eismo patikrinimas AlteneRheine

Rheine. Pėsčiųjų eismo patikrinimas AltenRheine sulaukė didelio atgarsio ir teigiamų atsiliepimų. Balandžio pabaigoje vykusios apžiūros, kurioje dalyvavo tėvų atstovai, senjorų patariamoji taryba, mokyklų globos komitetas, neįgaliųjų patariamoji taryba, gyventojai ir galiausiai Alten rajono patariamosios tarybosRheine atstovai, tikslas – sudaryti priemonių katalogą silpnoms ar pavojingoms vietoms pašalinti.

Patrauklūs, prieinami pėsčiųjų takai yra ne tik savarankiško judėjimo pagrindas, bet ir prisideda prie geresnės gyvenimo kokybės ir saugumo. Atsižvelgdamas į tai, miesto judumo ir transporto planavimo skyrius Rheine, vadovaudamasis Statybos ir judumo komiteto priimtu nutarimu, reguliariai atlieka pėsčiųjų eismo patikrinimus miesto teritorijose Rheine.

Pagrindiniai patikrinimo AltenRheine mieste punktai buvo maršrutų į mokyklą apžvalga ir situacija prie Kanizijaus mokyklos. “Saugaus perėjimo galimybių moksleiviams trūkumas ir papildomi pavojaus šaltiniai, kuriuos kelia tėvų taksi automobiliai, yra veiksmų sritis, kurią reikia spręsti prioriteto tvarka ir įgyvendinti per trumpą laiką”, – sakė pėsčiųjų takų tikrinimo programos organizatorius Michaelis Woltersas iš miesto mobilumo ir transporto planavimo departamento Rheine. Jo kolegė Olga Tews, eismo planavimo specialistė, pridūrė: “Taip pat galime rekomenduoti aiškesnį raudoną ženklinimą sankryžoje į mokyklą iš Bergštrasės į Lange Riege, kaip to prašė tėvų atstovai ir mokyklos darbuotojai.”

Patikrinimo metu užfiksuoti svarbiausi infrastruktūros ir ženklinimo darbai dabar bus profesionaliai apdoroti ir pateikti eismo darbo grupei aptarti rudenį vyksiančiame eiliniame posėdyje. Daugybė pranešimų apie smulkius šaligatvių pažeidimus, trūkstamus ženklus ar eismui trukdančius stulpelius bus skubiai perduoti “Technische Betriebe” kelių priežiūros skyriui. Toliau bus organizuojami pėsčiųjų eismo patikrinimai. Kitas renginys vyks rudenį, 2024 m. rugsėjo 30 d. Hauenhorste.