Naujienos

Ikimokyklinio amžiaus vaikai iš AWO dienos centro eksponuoja parodą miesto bibliotekoje

Die Vorschulkinder des AWO-Kindergartens zusammen mit ihrer Kita-Leiterin Sabine Hartger, der kommissarischen Leiterin der Stadtbibliothek Rheine, Kirsten Deters sowie zweien ihrer Betreuer bei der Präsentation ihrer Werke.

Rheine. Klysta tie, kurie mano, kad menininkai, norėdami sukurti išraiškingus meno kūrinius, turi būti suaugę žmonės, mokantys valdyti spalvas ir tapybos techniką. O kas mano, kad darželinukai piešia tik galvakojus arba apskritimus ir linijas, klysta dvigubai.

Plackenstraße gatvėje esančio AWO darželio ikimokyklinukai parodė visiems. Parodą pavadinimu “Kokios spalvos yra vanduo?” jie atidarė miesto bibliotekoje Rheine (buvusi Toom DIY parduotuvė Osnabrücker gatvėje). Tuo pačiu metu čia veikia ir medijų paroda tema “vanduo”, kurioje esama paroda endless.muensterland (Walfluken Salinenparke) buvo papildyta medijomis tema “vanduo”.

Tačiau kuo ypatingi šie darbai? Pirmiausia vaikai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse Miunsterio meno ir kultūros muziejuje LWL. Tuomet jaunieji menininkai darbiniu pavadinimu “Panardinti!” tyrinėjo vandens stichiją ir klausimą “kokios spalvos vis dėlto yra vanduo?”. Juos įkvėpė prancūzų menininkas Yvesas Kleinas, kuriam meno esmė slypėjo naudojamos spalvos grynume. Todėl dar būdamas gyvas jis nusprendė savo kūriniuose naudoti tik mėlyną spalvą.

Tuomet jis eksperimentavo su pipetėmis, kuriomis rašalas buvo lašinamas, purškiamas ir tapomas ant stiklo stiklų. Šių darbų rezultatai atskleidžia vizualinę vandens turtingumą visame jo spektre. Kartais drumstas, kartais skaidrus, kartais tiesiog mėlynas, pilkas ar spalvotas, kartais ramus ar putojantis. Visi, kam dabar smalsu, visus darbus gali apžiūrėti iki birželio 7 d. įprastu bibliotekos darbo laiku (abonemente). Verta apsilankyti.