Naujienos

Planuojama daug pasiūlymų piliečiams

Zum halbjährlichen Planungstreffen kamen die Mitglieder beider Vereine an diesem Wochenende in Rheine zusammen.

Borne (NL) ir Rheine partnerystė ir toliau bus kupina gyvybės.

HEINE. Moksleivių ir senjorų grupių mainai, sporto susitikimai, koncertai ir bendras dviejų dienų dviračių žygis po Giethoorno apylinkes – partnerių komitetas Borne ir miestų susigiminiavusių draugijų asociacija Rheine ir šiemet turi daug planų. Savaitgalį Rheine vykusiame metiniame planavimo susitikime buvo galutinai suderinti planai ir aptartos naujos idėjos. Po dvi su puse valandos trukusio gyvo dialogo tapo aišku, kad ir šiais metais suinteresuotiems gyventojams bus daug kas pasiūlyta.

Pradėsime nuo apsilankymo tradiciniame renginyje “Borne op z’n Best” balandžio 21 d. Šis renginys ypač populiarus dėl visoje šalyje vykstančio konkurso “Gyvosios statulos”. Tačiau muzikinė programa, kultūriniai renginiai ir sekmadienio apsipirkimas taip pat pritraukia tūkstančius žmonių į Borne. Miestų partnerystės asociacija Rheine vėl organizuoja autobusą. Jame gali dalyvauti visi norintys piliečiai. Šį kartą grupė iš Rheine bus pasveikinta su kava Kulturhuus. Po to lankytojai galės savarankiškai pasivaikščioti po Borne. Norėdami užsiregistruoti, kreipkitės į (tel.: 05971/939221). Už kelionę imamas nedidelis mokestis.

Birželio mėnesį taip pat vėl prasideda pradinių mokyklų mainų programa. Jono mokykla Ešendorfe ir pradinė mokykla Hertmės rajone, Borne. Vėliau vyks dailės parodos. Gerritas Musekampas (Spektrum 88) birželio mėn. eksponuoja parodą Borner sinagogoje. Po to rudenį vyks Theo Hendrickseno (Theo Hendricksen) iš Borne paroda Kunstmeisterhauze. Tradicinės bizantiškos chorinės muzikos mėgėjai turėtų užsirašyti šią datą: lapkričio 17 d. “Overijssels Byzantijns Mannenkoor” vėl koncertuos Švento Dionizo miesto bažnyčioje. Taip pat užmezgami ryšiai tarp chorų iš Rheine ir Borne.

Birželio mėnesį Herz-Jesu senjorų kvietimu vyks visos dienos dviračių žygis po Rheine apylinkes. Rheine nser pakvietė Borne senjorus ir parengė patrauklią dienos programą. Partnerių komitetas Borne pažadėjo skatinti dvimiesčio senjorų grupių dalyvavimą šiame pirmajame po daugelio metų senjorų susitikime.

Delegacija iš Rheine vėl dalyvaus gegužės 4 d. vyksiančiame išsivadavimo iš nacionalsocializmo minėjime. Kitais metais bus minimos 80-osios šio minėjimo metinės. Šia proga miesto partneriai nori surengti atminimo kelionę į buvusią Hercogenbošo koncentracijos stovyklą abiejų šalių jaunimui. Borne nser taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad kitais metais minint 80-ąsias minėjimo metines Rheinemeras pirmą kartą bus pakviestas sakyti kalbą per vainikų padėjimo ceremoniją prie memorialo Borne.

Ir galiausiai, bet ne mažiau svarbu, Borne partnerių komitetas ir miestų partnerystės asociacijos valdyba nori apsvarstyti reikalavimus, keliamus būsimam miestų partnerystės darbui, atsižvelgiant į besikeičiančias socialines sąlygas. Apie tai bus kalbama antroje metų pusėje vyksiančiame savaitgalio seminare.

Įprastai produktyvus planavimo susitikimas baigėsi bendra vakariene “Bote Veit”.