Naujienos

Statybos pradžia Bernburgplatz

Rheine. Šią savaitę pradėta rekonstruoti Stadthalle esanti Bernburgaikštė. Dėl to kelias ateinančias savaites bus ribojamas eismas.

Koncepcijoje daugiausia dėmesio skiriama parko dizainui su žaidimų ir poilsio įrenginiais, nes šios temos buvo labai dažnai minimos visuomenės dalyvavimo procese.

Ši koncepcija yra būsimas žaliasis Bernburgparko širdis. Įspūdingas takų išdėstymas labai dinamiškai įveikia esamus aukščių skirtumus ir žaidžia atsiveriančiomis erdvėmis bei vizualiniais ryšiais. Remiantis gyventojų pasiūlymais, daugiausia dėmesio skiriama į gamtą orientuotam dizainui.

Žalumos dalies didinimas yra dominuojantis šios koncepcijos tikslas. Žaliųjų plotų dalis bus padidinta nuo 40 % iki 43 %.

Erdvi, apželdinta pergolė siūlo pavėsingas vietas, kuriose galima pasilikti. Jos gale yra nedidelė “aikštė aikštėje”, kurioje yra ir fontanas, ir geriamojo vandens aparatas, ir vieta, kurioje galima pabūti ilgiau. Žaliuosiuose plotuose galima įrengti žemo užstatymo vaikų žaidimų aikšteles ir atsipalaiduoti keliose iš dalies pavėsyje esančiose vietose su sėdimomis vietomis. Esami medžiai ir krūmai bus kiek įmanoma labiau išsaugoti, o kur reikia, papildyti naujais želdiniais, kad ir toliau būtų kuriamos pavėsyje esančios aukštos kokybės poilsio zonos. Naujai pasodinti medžiai ir krūmai teiks pavėsį, drėkins orą ir garuodami vėsins miesto erdvę.

“Gyvenimo ir patyrimo” tema atsispindi ir prieigose prie Emso upės krantų. Kelią galima žaismingai ir įdomiai sutrumpinti nuo Dionizo tilto pusės įrengtu šlaito nusileidimo kalneliu. Šlaito kalnelis baigiasi nedidelėje žaidimų aikštelėje, integruotoje į rampą.

Žaidimų įrangos pasirinkimas pritaikytas įvairaus amžiaus ir naudotojų grupėms. Žaidimų įranga turėtų būti tinkama naudoti įvairioms amžiaus grupėms, taip pat ji turėtų būti įtraukianti ir be barjerų. Planų projektuose pavaizduota žaidimų įranga bus galutinai suderinta detaliojo planavimo etape su atsakingomis institucijomis (Žaliojo planavimo ir Jaunimo gerovės tarnyba) ir prireikus pakeista.

Be kliūčių įrengta serpantininė prieiga prie Timmermanuferio reiškia, kad ateityje Ems taip pat bus be kliūčių. Takus papildys žaliosios zonos ir medžių bei krūmų sodinimas, kad būtų sukurtas kuo artimesnis gamtai takas.

Susikaupęs paviršinis vanduo bus nuvedamas per požeminius infiltracijos modulius, kurie palengvins kanalizacijos tinklo naštą ir turės teigiamą poveikį natūraliam vandens ciklui.

Bernburgaikštės planavimo ir įgyvendinimo procesas turėtų tapti stilių nustatančiu pavyzdžiu būsimam (vidinių) miesto aikščių projektavimui Rheine tiek požiūrio, tiek turinio prasme – ypač daugiau žalumos, atsižvelgimas į klimato apsaugą ir su prisitaikymu prie klimato kaitos susijusių tikslų.

Statybos grafikas:

13645_20-07_ap_la_008_bauabschnitte_00_f.pdf