Naujienos

Koks “užkrečiamas” džiaugsmas!

2024 m. Tarptautinei moters dienai skirtas tarpkultūrinis moterų festivalis

Rheine. Šiais metais Caritas migracijos ir integracijos tarnyba Rheine kartu su miesto paramos ir konsultavimo grupe imigrantams Rheine dar kartą surengė moterų festivalį, skirtą 2024 m. kovo 8 d. Tarptautinei moters dienai paminėti. Joms aktyviai talkino atsidavusios moterys iš Centro S. Antonio tarptautinės kalbų kavinės ir miesto maisto gaminimo grupės Rheine.

Nuo 14.30 iki 19 val. apie 120 moterų susitiko Centro S. Antonio tarpkultūrinių susitikimų centre, esančiame Ludwigstraße 9, Rheine, ir kartu šventė. Po trumpo organizatorių pasveikinimo ir trumpos įžangos apie Tarptautinę moters dieną viešnios buvo pakviestos į kelionę po pasaulį. Aštuoniuose stenduose moterys iš Ukrainos, Afganistano, Šri Lankos, Sirijos, Maroko, Rusijos, Kazachstano ir Vokietijos siūlė spalvingus vietinės virtuvės patiekalus ir teikė informaciją apie Tarptautinės moters dienos reikšmę jų kilmės šalyje. “Tarptautinę moters dieną man svarbu, kad moterys niekada neprarastų drąsos kelti balsą ir ginti savo teises bei svajones. Todėl džiaugiuosi, kad šią dieną galima pagerbti tokia švente Rheine “, – savo prisistatyme sakė Anna Sievert iš Rheine miesto.

Nors kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Ukrainoje ir Rusijoje, Tarptautinė moters diena yra labai svarbi, kitose šalyse ji beveik neturi reikšmės. Kita vertus, Šri Lankoje devynias metų naktis švenčiamos trys deivės, simbolizuojančios stiprybę, švietimą ir klestėjimą. Sirijoje Moters diena švenčiama kovo 21 d. kaip Motinos diena. Po šios trumpos kelionės aplink pasaulį atskiros moterų grupės atliko tradicinius šokius, o po to moterys iš Šri Lankos pasiūlė visiems svečiams prisijungti ir sušokti Bolivudo šokio žingsnelį. Taip visiems atsivėrė šokių aikštelė, kurioje buvo daug šokių ir juoko. Kas norėjo, gretimoje salėje galėjo pasidaryti suvenyrinių nuotraukų iš šios gražios popietės geroje kompanijoje. “Koks gražus vakarėlis, ypač šiuo metų laiku, taip gera švęsti kartu su tiek daug moterų iš įvairių šalių nuotaikingoje aplinkoje”, – apibendrino viena Tarptautinio moterų festivalio Centro S. Antonio lankytoja.

Galiausiai moterys iš savo pirštų atspaudų ant didelės drobės sukūrė medį, simbolizuojantį Tarptautinę moters dieną. “Džiaugiuosi, kad tiek daug skirtingų moterų vėl priėmė mūsų kvietimą ir prisidėjo prie to, kad festivalis būtų toks “spalvingas” ir vyktų tokioje dėkingoje, džiugioje atmosferoje. Norėčiau padėkoti visoms moterims, kurios pristatė savo kilmės šalį ir pateikė vertingų žinių apie savo šalies istoriją ir moters pavyzdį”, – sakė Natalie Holthaus iš Caritas Rheine.

Nuotraukos: ©Caritas asociacija Rheine.