Naujienos

Nuo sūrymo iki druskos kristalų – nauja žiniasklaidos stotis druskos virimo ceche

Medienstation im Salzsiedehaus. Foto: Städtische Museen Rheine

Gottesgabe druskų gamyklos populiarinimo asociacija ir savivaldybės muziejai Rheine džiaugiasi galėdami pranešti apie naujos edukacinės programos visuomenei Salzsiedehaus atidarymą: Kovo 10 d., sekmadienį, pradės veikti žiniasklaidos stotis: Tuomet dideliame ekrane su jutikliais (“lietimo funkcija”) bus galima žiūrėti tris trumpus filmus, kuriuose pateikiama informacija apie kelią nuo sūrymo iki druskos kristalo. Pieštos, 3D formatu animuotos iliustracijos parodys, kaip druskos gavyba vyko praeityje, o filmo įspūdžiai leis susipažinti su darbu ant didžiųjų virimo katilų, kurie labai panašiai Bentlage išliko iki šių dienų. Svarbiausias akcentas: žiniasklaidos stočiai taip pat buvo sukurti trys trumpi edukaciniai žaidimai vaikams, kad vaikai, dėliodami dėlionę ar ieškodami druskos pelės, galėtų susipažinti su istoriniu paminklu. Ateityje žiniasklaidos stotis daugiausia bus naudojama grupėms, lankančioms Salzsiedehaus, kaip ekskursijos su gidu ar edukacinės programos dalis.

Vaikai sveria druską. Nuotrauka: Karin Brockmann

Atidarymo dieną maži ir dideli lankytojai galės patys išbandyti stotį per šeimos popietę nuo 14 iki 17 val. Šią dieną druskos temą taip pat galima patirti visais pojūčiais. Stiklo paviljone bus demonstruojamas druskos virimas prie druskų dirbtuvių asociacijos parodomosios viryklės, druskos dirbtuvėse vaikai galės patys virti sūrymą mažose keptuvėse, o visi gidai suteiks įdomios informacijos apie druskos viryklės istoriją ir čia dirbusius žmones. Įėjimas nemokamas. Informacija: 05971 939 711.

Projektas “Media Station” įgyvendintas gavus finansavimą iš NRW-Stiftung Naturschutz, Heimat- und Kulturpflege (Gamtos apsaugos, paveldo ir kultūros išsaugojimo fondo), kuris jau antrą kartą suteikė didelę paramą Verein zur Förderung der Saline Gottesgabe. Dar 2017 m. fondas rėmė stiklinio paviljono su stacionariu nerūdijančio plieno virimo katilu, kuriame galima stebėti druskos gavybos procesą, statybą.