Naujienos

Naujos internetinės paslaugos piliečių biure Rheine

Sind die Online-Dienstleistungen verfügbar? Silvia Liedtke und Christopher Siepelmeyer vom Bürgerservice der Stadt Rheine prüfen noch einmal alle Inhalte, damit zum Start auch alles reibungslos läuft.

Daugiau paslaugų ir greitesnis apdorojimas

RheineSiūlyti lanksčias ir į ateitį orientuotas administracines paslaugas, kad gyventojai ir įmonės galėtų lengvai kreiptis į administraciją, kartu užtikrinant aukštą paslaugų teikimo kokybę – toks yra miesto piliečių aptarnavimo tarnybos Rheine užsibrėžtas tikslas. Skaitmeninimas čia yra svarbus veiksnys, todėl dabar jis išplėstas įtraukiant papildomas internetines paslaugas. Nuo šio mėnesio dėl paprastų ir išplėstinių registracijos liudijimų galima kreiptis internetu ir iš namų. “Norint tvarkyti šį prašymą, nebereikės asmeniškai atvykti į valdžios institucijas ar piliečių aptarnavimo skyrių”, – sako Christopheris Siepelmeyeris, atsakingas piliečių aptarnavimo tarnybos Rheine produktų vadybininkas. Svarbu tai, kad prašymą galima užpildyti taupant laiką, saugiai ir patikimai.

Silvia Liedtke, kuri piliečių tarnyboje atliko sąsajos funkciją ir kartu su IT specialistais pradėjo teikti paslaugas, taip pat tikisi, kad naujoji paslauga atneš realią naudą piliečiams. “Registracijos liudijimai yra viena iš dažniausiai naudojamų paslaugų mūsų piliečių biure. Jų prireikia, kai pareiškėjams reikia įrodyti trečiosioms šalims, kur jie yra registruoti. Yra visa eilė atvejų, kai reikia pateikti registracijos pažymėjimą, pavyzdžiui, darbdaviui, metrikacijos įstaigai, taip pat tuokiantis ar vykstant į konsulatą. Atitinkamai besikreipiančiųjų skaičius visada labai didelis.” Daugeliu atvejų pakanka paprasto registracijos pažymėjimo. Jame, be pavardės ir vardo, taip pat nurodoma gimimo data ir visas adresas Rheine. Tačiau kitais atvejais, pavyzdžiui, sudarant santuoką, metrikacijos įstaiga reikalauja išplėstinio registracijos pažymėjimo su papildomais duomenimis, pavyzdžiui, religija, šeimynine padėtimi arba duomenimis apie sutuoktinius ar vaikus. Mokestis yra 9 eurai ir mokamas teikiant paraišką internetu per Paypal, Giropay arba kreditine kortele. Pats registracijos pažymėjimas siunčiamas paštu.

Tačiau tai ne vienintelis “daugiau”, kuris siūlomas internetu. Ateityje taip pat bus galima pasitikrinti prašomo paso ar asmens tapatybės kortelės statusą patogiai įsitaisius namuose. Ar mano asmens tapatybės kortelė jau paruošta, ar ji vis dar tvarkoma? Naudodamiesi naująja internetine paslauga bet kuriuo metu galite pasitikrinti esamą tvarkymo statusą. Jums tereikia naujo dokumento numerio, kuris – jei jus domina – bus suteiktas pateikus prašymą.

Dabar internetu taip pat galima pateikti prašymą dėl antrinės gyvenamosios vietos išregistravimo ir prašymą dėl vadinamojo perdavimo bloko, t. y. dėl duomenų perdavimo Vokietijos kariuomenės federalinei personalo valdymo tarnybai, visuomeninėms religinėms organizacijoms, adresų knygų leidėjams, informacijos politinėms partijoms ar net dėl jubiliejų.

Be abejo, vis dar galima tiesiogiai konsultuotis su Piliečių aptarnavimo skyriaus darbuotojais. Tačiau paslaugų internetu plėtra yra dar vienas svarbus žingsnis modernios piliečių tarnybos link, siekiant palengvinti kartais daug laiko užimančią kelionę į Rheinerotušę, ypač vyresnio amžiaus žmonėms ar žmonėms su negalia, taip pat žmonėms, kurie dirba ar gyvena toliau.