Naujienos

Mėgėjų muzikos festivalis Rheine

2024 m. kovo 8-10 d. susirinks ansambliai iš visos Vokietijos.

Penktadienio vakare atidarymo koncerte Stadthalle Rheine miestas šeimininkas prisistatys su trimis kolektyvais: fleitų choru “Flirty Flutes”, saksofonų orkestru “Saxophoria” ir mišriu choru “Soalbate”. Šeštadienis prasidės dar vienu akcentu: 50 vaikų iš devynių pradinių mokyklų kartu dainuos vaikų koncerte miesto centre esančioje Emsgalerie. Po to visi dalyviai, visi Rheine žmonės ir svečiai kviečiami į Atvirą giedojimą. Po ekumeninių pamaldų Hanoverio sinagogos choras ir ansamblis “Saxophoria” atidarys Ilgąją muzikos naktį Šv. antano bazilikoje. Miesto centre tradicine muzika – taip pat gyvais sambos ir popmuzikos ritmais – svečius lydės Aloyzo Kiebitzheide’s maršų grupė ir fanfarinis ansamblis Rheine, kurį sudaro beveik 40 jaunuolių. Ten svečiai galės gyvai klausytis iš viso 32 kolektyvų dešimtyje vietų: BMCO prezidentas Benjaminas Strasseris (Benjamin Strasser MdB) komentuoja:“Chorinės ir orkestrinės muzikos dienos 2024 m., vykstančios Rheine, ne kartą įrodė, kokia įvairi yra mėgėjų muzika Vokietijoje. Būtent: tokia pat įvairi, kaip ir pati mūsų šalis. Nuo klasikinių chorų ir pučiamųjų orkestrų iki bigbendų – mėgėjiškoje muzikoje kiekvienas ras ką nors savo skoniui. TCOM’ai mums rodo, kokio aukšto lygio žmonės muzikuoja kartu ir patiria muzikos džiaugsmą. Socialinė reikšmė iš karto akivaizdi: mėgėjų muzika skatina socialinius ryšius realiame gyvenime, stiprina bendruomeniškumo jausmą, o šiemet ypač prisideda ir prie demokratijos skatinimo žydų muzika. meras Dr. Peteris Lüttmannas: “Kaip miestas prie Emso upės,Rheine yra puikus mėgėjų muzikos festivalio šeimininkas. Didžiuojamės galėdami dar kartą parodyti, kaip aistringai mūsų vietinės muzikos draugijos formuoja kultūrinį muzikinį mūsų miesto gyvenimą kovo 8-10 d. vyksiančiose Chorinės ir orkestrinės muzikos dienose. Norėčiau nuoširdžiai pakviesti visus padovanoti sau asmeninę koncertinę patirtį TCOM per nemokamą muzikinę pasiūlą. Daugiau nei 40 kolektyvų daugiau nei 11-oje vietų – Rheine skambės puikiai!” Sekmadienio rytą baigiamajame koncerte vėl pasirodys keturi geriausi kolektyvai, tarp jų – choras a capella “Groophonik” ir berniukų choras “Wuppertaler Kurrende”, kuris šio šventinio renginio metu bus pagerbtas 2024 m. Zelterio plokštele. Kasmet federalinis prezidentas šiuo apdovanojimu ir PRO MUSICA plokštele pagerbia 100 metų muzikuojančius chorus ir orkestrus už vertingą muzikinį ir socialinį įsipareigojimą. Kultūros valstybės ministrė Claudia Roth MdB abi plaketes įteiks Stadthalle Rheine.
Didysis mėgėjų muzikos festivalis:40 muzikos kolektyvų, iš kurių gera pusė – tiesiai iš Rheine11 vietų visoje miesto teritorijoje, iš viso per 1000 muzikantų45 koncertiniai renginiaidaugiau kaip 30 valandų muzikos Visi Chorų ir orkestrų muzikos dienų renginiai nemokami.Visą informaciją apie programą ir registraciją rasite adresu: www.bundesmusikverband.de/tcom2024.
Trumpa festivalio programa:2024 m. kovo 8 d., penktadienis: TCOM 2024 pradžia atidarymo koncertu (19.30 val.) 2024 m. kovo 9 d., šeštadienis: koncertas vaikams, atviras giedojimas, ekumeninės pamaldos Ilgoji muzikos naktis (18.30 -23.00 val.) 2024 m. kovo 10 d., sekmadienis: festivalio koncertas su atviru giedojimu, ekumeninės pamaldos Ilgoji muzikos naktis (18.30-23.00 val.) 2024 m. kovo 20 d. Šventinis koncertas su valstybės kultūros ministru, pirmųjų 2024 m. Zelterio ir PRO MUSICA plokštelių įteikimas (11:00 val.)