Naujienos

Pirmą kartą balsuojantys rinkėjai daro įtaką birželio 09 d. Europos Parlamento rinkimams

Gesellschaft für Sicherheitspolitik e.V. organizuojamas mokyklinis projektas. EUROPE DIRECT ir Europaunion Steinfurt e.V. Rheine

Rinkimai į Europos Parlamentą visoje Europoje vyks 2024 m. birželio 9 d. Šių 2024 m. birželio mėn. vyksiančių rinkimų naujovė yra ta, kad pirmą kartą Europos Parlamento rinkimuose Vokietijoje galės balsuoti 16 metų ir vyresni jaunuoliai.

Siekdamos supažindinti jaunuosius pirmalaikius rinkėjus su Europos Parlamento rinkimais ir aktyvaus dalyvavimo rinkimuose svarba, Gesellschaft für Sicherheitspolitik e.V., EUROPE DIRECT ir EuropaUnion Steinfurt e.V. pasiūlė ir organizavo paramą Rheine vidurinėms mokykloms, kad jos galėtų pasirengti šiems Europos Parlamento rinkimams mokykloje. Ateinančiomis savaitėmis bus siūlomi ne tik informatyvūs mokomieji skyriai su Europos Komisijos EUROPE DIRECT pranešėjais, bet ir imitaciniai žaidimai bei simuliacijos apie dabartinius politinius ir ekonominius Europos iššūkius, taip pat pavyzdžiai, kaip kurti Europos Parlamento rinkimams skirtus komunikacinės reklamos elementus.

Pirmą kartą balsuojantys jauni rinkėjai yra veiksnys, kurio nereikėtų nuvertinti ir kuris turės įtakos šių rinkimų rezultatams. Jie turėtų būti motyvuojami panaudoti savo balsą, kad padarytų įtaką būsimo Europos Parlamento sudėčiai, ir suvokti, kad balsuodami jie taip pat padeda formuoti savo ateitį Europoje. Ypač šiais politiškai ir ekonomiškai neramiais laikais svarbu atiduoti savo balsą už demokratišką, vieningą ir stiprią Europą, grindžiamą teisinės valstybės principais. Ilgalaikėje perspektyvoje Europa galės įsitvirtinti tik tada, jei bus vieninga ir galės kalbėti aiškiu balsu. Todėl mūsų visų gerovė priklauso ir nuo to, ar naujai išrinktas Europos Parlamentas sugebės veiksmingai atstovauti bendriems Europos interesams politiniu ir ekonominiu požiūriu.

Renginiai vyks kelias ateinančias savaites Emslando gimnazijoje, Koperniko gimnazijoje, Dionizijos gimnazijoje ir Kaufmaniškių mokykloje.

Gesellschaft für Sicherheitspolitik e.V., EUROPE DIRECT ir Europa-Union Steinfurt e.V. jau daugelį metų yra tvirtai įsipareigojusios Europos idėjai – vieninga ir demokratiška Europa yra didžiausias ir veiksmingiausias taikos judėjimas – todėl ir toliau lydės ir rems mokyklų projektus.