Naujienos

Preliminarus sporto centro projektas Borne-West

Preliminarus dizainas

Savivaldybė ir “Slangen+Koenis Architects” vartotojams ir savivaldybės tarybai pristatė naujojo Borne-West sporto centro objektą.

Preliminariame projekte numatytas tvarus, funkcionalus ir atviras sporto centras su dviem sporto salėmis, šokių ir kovos menų sale, be kita ko, uždara paplūdimio sale ir fizioterapijos kabinetu su jėgos sale. Taip pat numatyta sporto kavinė ir terasa, biurai ir lauko objektas su paplūdimio aikštelėmis. Plaukimo baseinas ir naujasis sporto centras yra atskirti vienas nuo kito, o suprojektavus centrinę aikštę sudaro vieną visumą.

Matydami sportą sportuojate

Principas “matydami sportą, sportuosite” atsispindi visame preliminariame projekte, tiek viduje, tiek išorėje. Daug dėmesio skirta matomumo linijoms. Centrinė aikštė tarp baseino ir sporto komplekso užtikrina atvirą ryšį su paplūdimio aikštelėmis ir sporto parku “t Wooldrik”. Įžengus į sporto centrą, atsiduriama pačiame pastato centre, iš kur atsiveria vaizdas į paplūdimio salę, A sporto salę ir sporto kavinę, dar vadinamą sporto svetaine. Pirmame aukšte rasite tribūnas, fizioterapijos kabinetą su kaimynystės funkcija, šokių ir kovos menų salę bei Borne Sport biurus.

Optimizacijos

Optimizuojant buvo maksimaliai išnaudota erdvė ir sumaniai suprojektuotos sporto salės įvairioms sporto šakoms. Naudotojai aktyviai dalyvavo ir prisidėjo savo idėjomis. Padarius A salę šiek tiek platesnę, atsirado daugiau erdvės treniruotėms. Kita vertus, B salė tapo kompaktiškesnė, o jos grindų planas gerai suderintas sportui ir fiziniam lavinimui. Konsultuojantis su naudotojais, persirengimo patalpos taip pat buvo suprojektuotos taip, kad atitiktų šiuolaikinius reikalavimus.

Išvaizda

Naudojant daug medienos, dizainas yra natūralus ir šiltas. Tai suteikia jai natūralią išvaizdą viduje. Išorinis fasadas papildytas elementais, nurodančiais į Borne tekstilės istoriją. Pastatas žaismingai suskirstytas į tris korpusus su erdviu ir kviečiančiu įėjimu centrinėje aikštėje.

Baseinas

Projektuojant atsižvelgta į įėjimo, registratūros, maitinimo ir pasivaikščiojimo linijas, skirtas naujam baseinui. Todėl jei ateityje bus pastatytas naujas baseinas, jį bus galima lengvai prijungti prie sporto komplekso.

Tvarus

Pastatas turės didelį stogo plotą, ant kurio bus įrengtos saulės baterijos. Techniniai įrenginiai bus įrengti patalpose tarp salių. Taip pat nagrinėjama galimybė surinkti lietaus vandenį paplūdimio aikštelėms laistyti.

Tolesni veiksmai

Preliminarų projektą palankiai įvertino ir naudotojai, ir taryba. Projekto komanda visu tempu juda į priekį, kad iki vasaros būtų galima pateikti galutinį projektą. Jei viskas vyks pagal planą, sporto centras Borne-West bus atidarytas 2026 m. rugsėjo mėn.