Naujienos

Atvykimas į Rheine

Mutter Elena und Sohn Maksim freuen sich über das Informationsgespräch mit Johanna Miltrup, Sozialarbeiterin des Teams Beratung und Begleitung von Zuwanderern der Stadt Rheine und die Willkommensmappe in mazedonischer Sprache.

Rheine. Jau daugelį metų naujai atvykusiems asmenims, turintiems migracijos patirties, siunčiama informatyvi sveikinimo brošiūra, kurioje pateikiama pirminė informacija apie svarbius kontaktinius centrus Rheine. Temos, susijusios su kasdieniu gyvenimu ir padedančios jiems lengviau orientuotis. Kaip greitai išmokti vokiečių kalbą, kur ir kaip gauti vietą darželyje / mokykloje savo vaikams arba kokiomis transporto priemonėmis galiu naudotis – tai tik keletas klausimų, paaiškintų šioje aiškioje Imigrantų konsultavimo ir paramos grupės parengtoje brošiūroje.

Šis aplankas įteikiamas asmeninio apsilankymo metu ir paprastai baigiasi pirminiu pokalbiu, kurio metu jau prašoma daug informacijos – dažnai su vertimo pagalba išmaniuoju telefonu. Taip, pavyzdžiui, buvo su Kjurčiškių šeima, kuri 2023 m. gruodį persikėlė į Rheine ir čia jaučiasi kaip namie. Tuomet paskiriami susitikimai atitinkamame miesto Rheine rajono biure dėl tolesnių konsultacijų ir pagalbos. Kadangi pasveikinimo aplankas ir vizitai į namus labai pasiteisino, brošiūra verčiama į vis daugiau kalbų. Kol kas aplankas išverstas į rumunų, bulgarų, arabų, ukrainiečių ir makedonų kalbas. Jis skirtas naujiems imigrantams, kurie dar nekalba vokiškai ir kuriems reikėtų palengvinti integraciją.