Naujienos

Metų sportininkai Borne

Sausio mėnesį pilnutėlėje “Kulturhus” teatro salėje buvo įteikti metiniai sporto apdovanojimai 2023 metų sportininkei ir sportininkui.

Vakarą vedė televizijos orų pranešėjas Denisas Viltas (Dennis Wilt), po lapkričio mėnesį vykusio jubiliejinio vakaro, skirto dvynių 40-mečiui paminėti, taip pat gerai žinomas žmogus Rheine.

Tarp moterų ši garbė teko Florien Reesink tinklininkei iš Borne, žaidžiančiai nacionalinėje tinklinio rinktinėje. Vyrų tarpe pasisekė Ralphui Esseriui (Ralph Esser), kuris taip pat yra tarptautinis žaidėjas, nuolat žaidžiantis nacionalinėje G ledo ritulio rinktinėje.

Abu paprašėme trumpo interviu interneto svetainei www.friendsineurope.com restorane “De Ster”, esančiame Borne.

Įteikiant sporto apdovanojimus Florien dėl varžybinių įsipareigojimų užsienyje negalėjo fiziškai dalyvauti. Dabar viena jau kelioms dienoms grįžo į Borne ir skiria laiko šiam interviu.

Florien yra 25 metų amžiaus, gimė ir užaugo Borne. Nuo 16 metų ji žaidžia tinklinį “Apollo 8” komandoje Borne. Apollo moterų komanda jau seniai žaidžia aukščiausiu lygiu Nyderlanduose. Dėl to talentingos tinklininkės atvyksta iš toli į Borne žaisti už “Apollo” komandą.

Florien dėl savo talento yra išskirtinė Apollo tinklininkė. Ji ne tik viena iš nedaugelio komandos žaidėjų iš Borne, bet ir vienintelė užsienietė, be to, jau kurį laiką žaidžia užsienio komandoje dar aukštesniame lygyje. Vienerius metus žaidusi Potsdamo komandoje Vokietijoje, dabar ji žaidžia Ženevos tinklinio klube Šveicarijoje. Ten ji turi butą ir tik retkarčiais grįžta į Nyderlandus.

Jos stiprioji pusė – reakcijos greitis, žaidimo įžvalga ir patikimumas. Libero pozicija komandoje jai pritaikyta dėl to ir dėl palyginti žemesnio ūgio.

Libero tinklinio komandoje galima atpažinti iš skirtingų marškinėlių.

Nuo gegužės mėnesio ji žaidžia ir treniruojasi Olandijos rinktinėje, o rudenį vėl prasideda klubinis sezonas.

Ji tikisi, kad Olandijos moterų tinklinio rinktinei pavyks patekti į olimpines žaidynes, kurios šią vasarą vyks Paryžiuje. Gegužės mėnesį per Tautų lygos turnyrą bus priimtas sprendimas. Jei tuomet Nyderlandams pavyks išlaikyti dabartinę poziciją, jie vyks į Paryžių. Pagrindinė varžovė – Kanada.

Nepaisant sėkmės, Florien išlieka gana rami dėl pastarųjų metų proveržio. Neabejotinai dėl to iš dalies kaltos jos “Twente” šaknys.

Hengelo mieste gimęs 26 metų Ralfas, taip pat gyvenantis Borne, turi autizmo formą, dėl kurios žaidžia G sporto šakoje.

Vaikystėje jį su ledo ritulio sportu supažindino tėvai ir brolis.

Ralfas toks talentingas, kad nuolat žaidžia nacionalinėje G ledo ritulio komandoje. Jo stiprioji pusė – įvarčių užbaigimas prieš vartus, ypač stiprus jo komponentas yra įvarčiai. Savo klube (HC Twente) jis yra geriausias vartininkas, taip pat nacionalinėje rinktinėje jis žaidžia, kaip vienintelis pasirinktas žaidėjas iš plačiosios zonos, priekinėje linijoje. Žaidimas nacionalinėje rinktinėje kelia aukštus reikalavimus. Jis ne tik praleidžia daug treniruočių valandų, bet ir turi reguliariai vykti į treniruočių išvykas kur nors centrinėje šalies dalyje. Be to, laukia daugybė tarptautinių turnyrų ir Europos čempionatų (jau 4x atrinktas į juos) šalyje ir užsienyje. Ispanijoje, Belgijoje, Vokietijoje, o netrukus ir Portugalijoje jis jau turėjo galimybę parodyti savo talentą.

Pasak Ralfo, komandų, kuriose jis žaidžia, žaidėjai iš tikrųjų visi yra draugai.

Deja, rinktinė, kurioje žaidžia Ralfas, šią vasarą negali dalyvauti parolimpinėse žaidynėse.

Jo išrinkimas Borne metų sportininku jam buvo tikra staigmena. Likus kelioms savaitėms iki rinkimų jis sužinojo, kad yra nominuotas, o patį vakarą buvo visiškai nustebintas savo pasirinkimu. Jo paties žodžiais tariant, “vis dar galvoju, ar tai tikra?”. Čia taip pat Tventės blaivumas vaidina potekstę.

Kulturhus buvo daugiausia užpildyta jo gerbėjų ir trenerių, kurie davė apie save stipriai girdėti.

Ralfas veiksme su savo stipriuoju ginklu šaudykle