Naujienos

Mūsų Schotthock – Už gerą kaimynystę

Iškilmingas atidarymas trečiadienį, vasario 07 d.

RheineŠothoko ateitis atsiduria dėmesio centre. Iki šiol suformuluotos 23 rajono pertvarkymo ir perplanavimo priemonės, o pirmieji projektai jau įgyvendinami. Pakankama priežastis kartu su gyventojais tai paminėti vasario 7 d., trečiadienį, nuo 17.30 val. nedideliame įžanginiame renginyje Ludgerusforume ir paaiškinti ankstesnius ir tolesnius rajono plėtros žingsnius. Maloniai kviečiame visus suinteresuotus asmenis.

“Iš visų 23 priemonių pirmieji projektai pamažu formuojasi”, – praneša už kvartalą atsakingas miesto planuotojas Sebastianas Mecklenburgas Rheine. 2023 m. rugpjūčio pabaigoje Miunsterio rajono valdžia išleido pirmąjį pranešimą apie dotaciją projektams pradėti. Taigi Schotthockas oficialiai įtrauktas į valstybės skiriamą miestų plėtros finansavimą; kaip pirmas žingsnis Rheine miestui buvo skirtas 1 066 000 eurų finansavimas pagal “Socialinės sanglaudos” programą.

Tačiau ką konkrečiai planuojama daryti su Schotthock 2024 m.? Kaip aiškina Meklenburgas, “bus įkurta kvartalo valdymo grupė ir kvartalo architektas. Jie rūpinsis žmonių poreikiais ir kartu su jais kurs projektų idėjas. Taip žmonės dalyvaus kuriant gyvybingą rajoną visiems. Kaimynystės valdymo komanda, kaip centrinis kontaktinis centras, bus visų gyventojų kontaktinis asmuo ir kartu su jais įgyvendins integruotos miesto plėtros koncepcijos temas. Kaimynystės architektas taip pat padės nekilnojamojo turto savininkams patarimais ir idėjomis dėl nekilnojamojo turto atnaujinimo. Abu jie bus matomi Schotthock rajone ir dirbs darbo valandomis vietoje.

Taip pat planuojama parengti rajono centro galimybių studiją, kad būtų sukurta patraukli konsultacijų ir susitikimų erdvė Schotthock gyventojams. Kvartale taip pat planuojama įrengti žaliųjų erdvių ir pasodinti naujų medžių. “Žinoma, norime pasirūpinti ir rajono įvaizdžiu. Kartu su visais gyventojais ir specialistų biuru norime parodyti teigiamas ir gražias puses išoriniam pasauliui ir sustiprinti savigarbą kaimynystėje”, – užbaigia Meklenburgas.

Nuotrauka: Copyright Kreis Steinfurt