Naujienos

“Te Kiefte architects” pristato vaikų centro projektą Borne West

Jano Ligtharto pradinės mokyklos vietoje iškilo naujas Borne West vaikų centras. 2024 m. sausio 10 d., trečiadienį, Brigantijn fondas kartu su kitais naudotojais, t. y. “Stichting KidsVooruit” ir vaikų globos įstaiga “Duimelot”, savivaldybės tarybai ir spaudai pateikė naujausią informaciją apie padėtį. Tuo metu architektai “Te Kiefte” iš Borne pristatė galutinį projektą.

Įspūdžiai, kuriuos padarė Te Kiefte architektai

Aanzicht kindcentrum vanaf Azelosestraat
Aanzicht hoofdingang
aanzicht interieur
Aanzicht onderbouw

Tai bus labai tvarus pastatas su gera vidaus aplinka. Unikalu tai, kad kiek įmanoma išliks Ridderspoortje, kuris bus integruotas į naująjį pastatą, o naujasis statinys bus visiškai medinis.

Leidimai

2023 m. gruodžio mėn. buvo pateikta paraiška leidimui nugriauti ir naujai statybai gauti. Kaip minėta, “t Ridderspoortje” pastatas kiek įmanoma išliks ir bus naudojamas vaikų priežiūrai. Pirmosios būsimų naudotojų ir vietos gyventojų reakcijos buvo labai teigiamos.

Mokyklos augimas

Atsižvelgdamas į mokyklos augimą ir ilgalaikes mokinių skaičiaus prognozes, Brigantijn fondas paprašė savivaldybės pastatyti ne 12, o 14 klasių. Born savivaldybės taryba dėl šio pasiūlymo spręs sausio pabaigoje.

Planavimas ir laikinas apgyvendinimas

Brigantijn fondas tikisi kartu su Jano Ligtharto pradine mokykla persikelti į ‘t Oldhofo pradinės mokyklos vietą pavasario atostogų metu (2024 m. vasario mėn.). Esamas Jano Ligtharto pradinės mokyklos pastatas bus nugriautas gegužės mėn. Tuo pačiu metu bus baigtas statytojo ir montuotojo konkursas. Tai leis pradėti statybas 2024 m. liepos mėn. Tuomet Stichting Brigantijn, KidsVooruit ir vaikų priežiūros centras Duimelot naujajame pastate įsikurs 2025-2026 mokslo metų pradžioje.

Energijos jungtis

Bendrovė “Enexis” atsisakė didmeninio naujojo pastato prijungimo. Stichting Brigantijn konsultuojasi su Enexis dėl alternatyvos, pagrįstos keliomis nedidelėmis jungtimis, kad užbaigus statybas galėtų įgyvendinti savo tvarius užmojus.

Darbo valandos:(iš anksto susitarus)

Pirmadienį: 12.30-20.00Nuo antradienio iki penktadienio: 9.00-12.30Trečiadienį: 9.00-16.30

Užsirašyti į susitikimą galite internetu per šią nuorodą arba paskambinę telefonu T. 14 074.

Prašome susipažinti su visais dokumentais, pateiktais susipažinti skaitmeniniu būdu. Norėdami tai padaryti, siųskite el. laišką, nurodydami norimo peržiūrėti dokumento pavadinimą, adresu:. Tuomet atsiųsime jums prašomo dokumento pdf formatu.

Tiesiogiai adresu

S